ΛΑΓΚΑΔΑΣ – Ταχματζίδης: ” Ήταν ένα δύσκολο αλλά όμορφο ταξίδι… “

Ήταν ένα δύσκολο αλλά όμορφο ταξίδι…
Πολλούς αιώνες πριν, ο βασιλιάς της Σπάρτης Αγησίλαος είχε απαντήσει με τη φράση «Ουχ ο τόπος τον άνδρα αλλ’ ο ανήρ αυτόν έντιμον ποιεί», δηλαδή δεν κάνει ο τόπος έναν άνδρα έντιμο, αλλά ο άνδρας γίνεται ο ίδιος έντιμος με τις πράξεις του. Αυτό το λακωνικό ρητό, για μένα ήταν ο φάρος τα τελευταία χρόνια που είχα την τιμή να βρεθώ στο τιμόνι του Δήμου Λαγκαδά.
Με εντιμότητα, ειλικρίνεια και αθόρυβη δουλειά, κατάφερα να πετύχω τους στόχους που είχα θέσει εξ αρχής, να καταστήσω έναν Δήμο από ανυπόληπτο σε οικονομικά φερέγγυο. Παράλληλα μπήκαν για πρώτη φορά στέρεες βάσεις ώστε να δρομολογηθούν έργα τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητα των δημοτών. Πλέον ο Δήμος έχει εξοφλήσει χρέη παρελθόντων ετών και προβεί στη ρύθμιση όλων του των οφειλών, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου φρόντισα προσωπικά να μην δημιουργηθεί ΚΑΝΕΝΑ νέο χρέος.
Σε μια θητεία που στιγματίστηκε από μια τρομερή πανδημία όπου βιώσαμε απώλειες συνεργατών και αναγκαστική υπολειτουργία υπηρεσιών, εργάστηκα μεθοδικά και με σχέδιο, ώστε να βάλω τις βάσεις για έργα πνοής που θα αλλάξουν τη μορφή του Δήμου Λαγκαδά.
Συντάχθηκαν και συνεχίζουν να συντάσσονται μελέτες για έργα υποδομής που θα αλλάξουν πραγματικά την εικόνα του Δήμου και δεν θα αποτελούν απλά έργα βιτρίνας. Σημειώνεται ότι όλα αυτά έγιναν με ένα εκλογικό σύστημα που δεν έδινε στη διοικούσα παράταξη την απόλυτη πλειοψηφία, αποστερώντας την από επαρκή αριθμό στελεχών σε σχέση με το παρελθόν. Λίγο πριν τη λήξη της θητείας, θεωρώ πως παραδίδω έναν Δήμο καλύτερο από ό,τι τον παρέλαβα.
Πολλοί θα πουν ότι αυτό δεν ισχύει γιατί «δεν έγιναν έργα». Τους απαντώ από τώρα ότι είμαι άτομο που λειτουργεί μεθοδικά και σε στέρεες βάσεις, χωρίς να επιδιώκω τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό. Με σεμνότητα εργάστηκα σκληρά ώστε να μπουν οι βάσεις για έναν καλύτερο Δήμο Λαγκαδά.
Έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί οι δημότες θα τα δουν να γίνονται τους επόμενους μήνες. Τη συνείδηση μου την έχω καθαρή και παραδίδω τη σκυτάλη χωρίς σύννεφα και ψεγάδια. Θεωρώ ότι ολοκλήρωσα το έργο μου στον Δήμο και οι κύκλοι στη ζωή πρέπει να κλείνουν. ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, παραμένω ενεργός πολίτης με διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Σας ευχαριστώ όλες και όλους από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου στις προηγούμενες εκλογές.
Ιωάννης Ταχματζίδης
Υποψήφιος Βουλευτής ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α’ Θεσσαλονίκης