Λαγκαδάς : «Ανάσα» για την Κορώνεια η πρόσφατη νεροποντή

Η προχθεσινή ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε, αποδείχθηκε βάλσαμο για την λίμνη Κορώνεια όπου πριν από μερικές ημέρες ξεβράστηκε πλήθος νεκρών ψαριών λόγω της ανομβρίας.

Η νεροποντή αύξησε κατά 20 εκατοστά την στάθμη της λίμνης, το βάθος της οποίας προηγουμένως έφτανε μόλις τα 80 εκατοστά ενώ τον χειμώνα έφτανε το 1,5 μέτρο.
Η πρόσφατη αυτή βροχόπτωση είναι φυσικά ένα θετικό γεγονός με τους υπάλληλους του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας, Βόλβης και Χαλκιδικής  να ευελπιστούν να συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις καθώς βοηθούν στην ενίσχυση των υδατικών αποθεμάτων της λίμνης.

«Ανέβηκε λίγο η στάθμη,  περίπου 20εκατοστα, όχι σημαντικά, αλλά πήρε μια “ανάσα”. Βοηθάει το ότι έπεσε και η θερμοκρασία», αναφέρει μιλώντας στην ThessNews η υπεύθυνη κέντρου πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας, Βόλβης και Χαλκιδικής και υπεύθυνη παρακολούθησης ορνιθοπανίδας, Λίλα Κάρτα.

Αναφορικά με το αν είναι εφικτή η απομάκρυνση των νεκρών ψαριών τονίζει πως «δεν υπάρχει τρόπος να απομακρυνθούν. Είναι δύσκολη η πρόσβαση για τα μηχανήματα. Βουλιάζει και εμείς που πατάμε».

Δείτε φωτογραφίες του Φορέα Διαχείρισης, από τη λίμνη μετά την βροχόπτωση:

ΝΙΝΑ ΤΣΙΡΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση