ΚΟΥΦΑΛΙΑ : Στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων ακόμα περιμένουν τους καθηγητές

 

ΤΟΥ : Πάνου Μαρκίδη

(Δημοτικός Σύμβουλος  – Δήμου Χαλκηδόνος )

 ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΘΗΓΗΤΕΣ…!
Τα σχολεία άνοιξαν 11 Σεπτεμβρίου, σήμερα 15 Νοεμβρίου και στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων δεν έχουν φτάσει ακόμα όλοι οι καθηγητές…. Περιμένουν, λένε στα παιδιά, την τέταρτη φουρνιά για φέτος προσλήψεων αναπληρωτών. Δεν έχουν , λένε, πιστώσεις, δεν έφτασαν τα κονδύλια από τα ΕΣΠΑ….
Κάποιοι καθηγητές ήρθαν για λίγο, αλλά επειδή οι προσλήψεις ήταν πολύ λιγότερες από τα υπάρχοντα κενά στα σχολεία, έφυγαν για να συμπληρώσουν κενά που ήταν σε σχολεία πιο κοντινά στη θεσσαλονίκη.
Καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, για μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, δύο γεωπόνοι λείπουν. Ο τομέας μηχανολόγων λειτουργεί τμήμα Γ΄Λυκείου  εργαστηρίων με 26 μαθητές όταν πριν τον κορωναϊο το ανώτερο όριο ήταν 16 μαθητες. Αίθουσες υπάρχουν, καθηγητές δεν υπάρχουν…. Και τα κρούσματα κοροναϊού όλο και αυξάνονται. Ευτυχώς, για τα κρούσματα, τα παιδια κάνουν μια εβδομάδα αποχή από τα μαθήματά τους και συγκρατήθηκαν. Τι θα γίνει όμως με τα μαθήματα που χάνονται;
Πώς θα αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα όταν σ΄αυτά προστεθούν και τα δύο χαμένα χρόνια της καραντίνας; Ειδικα στο ΕΠΑΛ Κουφαλιων έχουν συνηθίσει να συμπληρώνονται οι καθηγητές το Φεβρουάριο. Πως θα πάνε αυτά τα παιδιά στις πανελλαδικές;
Πρέπει να καταλάβουν οι μαθητές ότι μάταια ζητούν τη λύση του προβλήματος από τον διευθυντή τους ο οποίος μονο υπηρεσιακά μπορεί να μεταφέρει το αίτημά τους. Να καταλάβουν επίσης ότι αν δεν διεκδικήσουν ενωμένοι  βάζοντας στον αγωνα και τους γονείς τους τότε άδικα χάνουν και τις ώρες μαθήματος που θα μπορούσαν να κάνουν.