ΚΟΙΝΩΝΙΑ : Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών τελέστηκε στο δημαρχείο της Αθήνας

Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών τελέστηκε στη χώρα μας στο δημαρχείο της Αθήνας και η Θεσσαλονικιά στην καταγωγή Αλεξία Μπεζίκη ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τη σύντροφό της, ψυχοπαιδαγωγό Δανάη Δεληγεώργη. «Τώρα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε με μια δήλωση ότι: Ξέρετε κάτι; Δεν κάνατε όλα αυτά τα πράγματα για το τίποτα», δήλωσε στο Reuters η Δανάη Δεληγεώργη πριν από την τελετή. «Έτσι, η αγάπη κερδίζει», πρόσθεσε.
Τον γάμο τέλεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, παρουσία φίλων και συγγενών.
Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, μετά τους όρκους, το ζευγάρι αγκαλιάστηκε και φιλήθηκε, ενώ οι καλεσμένοι τους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Μάλιστα, η Δανάη Δεληγεώργη άρχισε να κλαίει. «Συγχαρητήρια σε αυτή τη χώρα», ανέφερε.
Η Δανάη Δεληγεώργη έκανε πρόταση γάμου στην Αλεξία Μπεζίκη το 2022. Τον περασμένο μήνα, η Αλεξία Μπεζίκη έφερε στον κόσμο το παιδί τους, ωστόσο, σύμφωνα με τον νόμο, η κυρία Δεληγεώργη δεν αναγνωρίστηκε ως νόμιμος κηδεμόνας.
Εχθές τελέστηκε και ο γάμος του Αύγουστου Κορτώ με τον σύντροφό του, Αναστάσιο Σαμουηλίδη. Σε ανάρτηση στο Facebook, ο γνωστός συγγραφέας έγραψε: « Η βέρα κι η καρδιά μου γράφουν τ’ όνομά σου».
«Ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές και όσοι είχαν τη χαρά να είναι και στα δύο γεγονότα έζησαν πολύ έντονα συναισθήματα. Ήταν και δική μου χαρά και τιμή που μοιράστηκα αυτές τις πολύ προσωπικές στιγμές με τα δύο ζευγάρια, τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους. Βεβαίως έχουμε την υποχρέωση για κάθε πολίτη της Αθήνας να διασφαλίζουμε ότι θα μπορεί να ζει και να αγαπά όποιον εκείνος επιλέγει» ανέφερε στον Alpha ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.