ΚΑΙΡΟΣ : Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας στη χώρα – 40άρια από βδομάδα στην Κεντρική Μακεδονία

Για ένα εντονότερο θερμό κύμα θερμοκρασιών από τα μέσα κυρίως της επόμενης εβδομάδας με χαρακτηριστικά καύσωνα από τις 12-13 Ιουλίου και μετά κάνει λόγο ο προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σε σημερινή ανάρτησή του στο Facebook, ενώ ήδη οι περισσότερες περιοχές της χώρας θα έρθουν αντιμέτωπες από σήμερα με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου κατά τις μεσημεριανές ώρες.
Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει χαρακτηριστικά για τον επερχόμενο καύσωνα: «Εντονότερο το θερμό κύμα από τα μέσα κυρίως της επόμενης εβδομάδας, με… πλεόνασμα ζέστης από τις 11 Ιουλίου αλλά και χαρακτηριστικά καύσωνα στη συνέχεια, από τις 12-13 Ιουλίου και μετά…».
Όπως προκύπτει από τον χάρτη που δημοσίευσε ο προγνώστης για τις 14 Ιουλίου, οι περιοχές που θα βρεθούν στη δίνη του καύσωνα -κατά την πιο πρόσφατη πρόγνωση καιρού- είναι: Ηπειρωτικά, Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.
Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα που διανύουμε σύμφωνα με το meteo – Υψηλές θερμοκρασίες με 38άρια μέχρι και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα – Στα «κόκκινα» Αθήνα, Λάρισα
Υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα έως και την Παρασκευή 07 Ιουλίου, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές, ωστόσο η μικρή ενίσχυση του μελτεμιού το Σάββατο 08/07 θα συμβάλει στη πτώση των μεγίστων θερμοκρασών κατά 1 έως 2°C.
Την Παρασκευή 07/07 αναμένονται θερμοκρασιακές συνθήκες Κατηγορίας 2 για τις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας. Προβλέπονται λοιπόν κίνδυνοι για την υγεία λόγω των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών και πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες προφυλάξεις και μέτρα. Στις εικόνες 1 και 2 παρουσιάζονται οι χάρτες  για την Πέμπτη 06/07 και την Παρασκευή 07/07. Το σύνολο των προγνώσεων για την κατηγοριοποίηση υψηλών θερμοκρασιών παρουσιάζεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://meteo.gr/heatwave.cfm.»
Ο καιρός στην Αττική θα είναι επίσης καλοκαιρινός με τον υδράργυρο να αγγίζει τις μεσημεριανές ώρες έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε χάρτες: