Θα μας τρελάνουν : Η κατανάλωση κοτόπουλου συνδέεται με εμφάνιση καρκίνου !

Σοκ και έκπληξη προκαλεί μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τη σύνδεση της κατανάλωσης πουλερικών και ανάπτυξης καρκίνου.Και ενώ τόσα χρόνια οι επιστήμονες μιλούσαν για τη σύνδεση του κόκκινου κρέατος με διάφορες ασθένειες, στρέφοντας τον κόσμο προς το λευκό κρέας, τώρα έρχεται η μελέτης της Οξφόρδης να προκαλέσει σοκ.
Όπως προειδοποιούν επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τα ανησυχητικά πορίσματα της μελέτης τους δείχνουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πουλερικών και της κακοήθειας.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η κατανάλωση λευκού κρέατος συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο λεμφώματος μη Hodgkin, μιας μορφής καρκίνου του αίματος, κακοήθους μελανώματος, ενώ για τους άνδρες σχετίζεται επιπλέον με αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη.
Οι συντάκτες της εν λόγω έρευνας υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Επιδημιολογίας και της Κοινοτικής Υγείας», δεν έδειξε αν το λευκό κρέας εμπεριέχει κάτι καρκινογόνο ή εάν η μέθοδος μαγειρέματος ευθύνεται για την εκδήλωση κακοήθειας , όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

κοτόπουλο ψητό

Αφήστε μια απάντηση