ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΜΥΡΤΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ
Οι τάρτες έχουν όλα όσα ψάχνουμε σε ένα γλυκό. Τραγανό μπισκότο, λαχταριστή κρέμα αλλά και φρούτα πασπαλισμένα με ζάχαρη.
Η συνταγές για τάρτες ποικίλουν, μοιάζουν όμως με εκείνες των cheesecake, καθώς η βάση τους αποτελείται από τραγανό μπισκότο και φυσικά η κρέμα τους είναι απολαυστική -και δροσερή.
Στην προκειμένη περίπτωση, ανακαλύψαμε μια συνταγή την οποία δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε. Η τάρτα καρπούζι μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά, τόσο η εικόνα της, όσο και η γεύση της είναι ονειρεμένη.
Αξίζει να τη δοκιμάσετε και να την σερβίρετε σε κάποιο από τα επόμενα τραπέζια που θα κάνετε σε φίλους και συγγενείς.
Δείτε τη συνταγή για την τάρτα καρπούζι
Υλικά
-
400γρ μπισκότα της αρεσκίας σας
-
50γρ ζάχαρη άχνη
-
40γρ γάλα σε σκόνη
-
7γρ αλάτι
-
110γρ βούτυρο λιωμένο
-
110γρ κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα
-
250ml γάλα
-
1 βανίλια
-
3 κρόκους αυγών
-
60γρ ζάχαρη άχνη
-
40γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
400γρ κρέμα γάλακτος
Για το topping
-
1/8 καρπούζι, περίπου 1 κιλό
-
1/2 κούπα φράουλες