Η συνταγη της ΜΥΡΤΩΣ : Συνταγή για τάρτα καρπούζι, με τραγανή βάση και αφράτη κρέμα 

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΥΡΤΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

Οι τάρτες  έχουν όλα όσα ψάχνουμε σε ένα γλυκό. Τραγανό μπισκότο, λαχταριστή κρέμα αλλά και φρούτα πασπαλισμένα με ζάχαρη.
Η συνταγές για τάρτες ποικίλουν, μοιάζουν όμως με εκείνες των cheesecake, καθώς η βάση τους αποτελείται από τραγανό μπισκότο και φυσικά η κρέμα τους είναι απολαυστική -και δροσερή.
Στην προκειμένη περίπτωση, ανακαλύψαμε μια συνταγή την οποία δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε. Η τάρτα καρπούζι μπορεί να είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά, τόσο η εικόνα της, όσο και η γεύση της είναι ονειρεμένη.
Αξίζει να τη δοκιμάσετε και να την σερβίρετε σε κάποιο από τα επόμενα τραπέζια που θα κάνετε σε φίλους και συγγενείς.

Δείτε τη συνταγή για την τάρτα καρπούζι

Υλικά
  • 400γρ μπισκότα της αρεσκίας σας
  • 50γρ ζάχαρη άχνη
  • 40γρ γάλα σε σκόνη
  • 7γρ αλάτι
  • 110γρ βούτυρο λιωμένο
  • 110γρ κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα
  • 250ml γάλα
  • 1 βανίλια
  • 3 κρόκους αυγών
  • 60γρ ζάχαρη άχνη
  • 40γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400γρ κρέμα γάλακτος
Για το topping
  • 1/8 καρπούζι, περίπου 1 κιλό
  • 1/2 κούπα φράουλες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψί τάρτας.
Για να φτιάξετε τη βάση, χτυπήστε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε με τη ζάχαρη, το γάλα σε σκόνη και το αλάτι σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα στο λιωμένο βούτυρο και προσθέστε στο μείγμα του μπισκότου.
Πιέζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση και στα τοιχώματα της φόρμας. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει λίγο και να χρυσαφίσει ελαφρά.
Για την κρέμα ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ.
Σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους. Χτυπήστε το μείγμα ζάχαρης στους κρόκους αυγών αργά, μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά.
Ρίξτε το γάλα σε μια μεσαία κατσαρόλα, βάλτε τη βανίλια σας και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες γύρω από τις άκρες.
Μόλις ζεματιστεί το γάλα, αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε το αργά στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν ενσωματωθεί όλο το γάλα, ρίξτε την κρέμα πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς και δυνατά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πήξει πολύ το μείγμα, περίπου για 5 λεπτά.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα πυρίμαχο μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Μόλις κρυώσει τελείως η κρέμα σας ανακατέψτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και κρεμώδες. Χτυπήστε σε ένα άλλο σκεύος τη κρέμα γάλακτος και μόλις γίνει αφράτη σαντιγί ενσωματώστε τα δύο μείγματα. Επειτα απλώνουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας. Βάζουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τα φρούτα σας.
Κόψτε σε κύβους τα φρούτα σας και πασπαλίστε με ζάχαρη. Τοποθετήστε τα πάνω στην κρέμα της τάρτας και πασπαλίστε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.
Tip: Μπορείτε στην κρέμα σας, πριν την απλώσετε στην τάρτα, να προσθέσετε κομματάκια καρπούζι, για έξτρα γεύση και άρωμα.