Η κουζίνα της ΜΥΡΤΩΣ : Συνταγή για πιπερόπιτα με χωριάτικο φύλλο και φέτα..

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΥΡΤΩ  ΦΩΤΙΑΔΟΥ 

Η πιπερόπιτα είναι η εύκολη και λαχταριστή πίτα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Οι πίτες αποτελούν από τα πιο αγαπημένα σνακ που μπορούν αν καταναλωθούν σαν ορεκτικό αλλά και κυρίως πιάτο στην Ελλάδα και σίγουρα θα βρείτε πολλές και διάφορες παραλλαγές αν ψάξετε τις συνταγές.
Με χόρτα, σπανάκι, μανιτάρια, ντομάτες, κολοκύθι, με χωριάτικο φύλλο ή και χωρίς, οι επιλογές είναι πραγματικά πολλές, σαν την πιπερόπιτα όμως δεν υπάρχει. Η συνταγή είναι πανεύκολη και τα υλικά υπάρχουν ήδη στο ψυγείο σας.
Υλικά
  • Χωριάτικο φύλλο
  • Ένα μεγάλο κρεμμύδι
  • Μία σκελίδα σκόρδο
  • Μισό κιλό κόκκινες πιπεριές ή πιπεριές Φλωρίνης
  • Θρυμματισμένη φέτα
  • Ένα αυγό
  • αλάτι/πιπέρι
  • πάπρικα
  • ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ξεκινάμε τσιγαρίζοντας σε λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας. Αφού πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές μας, κομμένες σε λωρίδες. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να «μαραθούν». Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όση φέτα θέλουμε.
Σε ένα ταψάκι λαδώνουμε τη βάση και βάζουμε τα μισά φύλλα από τη συσκευασία του χωριάτικου. Προσθέτουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε προσθέτοντας και τα υπόλοιπα φύλλα μας. Διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες, χαράσσουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι και αφού έχουμε χτυπήσει το αυγό μας αλείψουμε το φύλλο μας.
Βάζουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, στους 180 βαθμούς.