ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΕΡΗ
Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά.
Το πολύ δημοφιλές αυτό γλυκό έχει διαφορετικές εκδοχές, αλλά ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι εκείνος στον οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Η απαλή γεύση αλλά και η υφή του τον κάνουν ένα μοναδικό έδεσμα που δεν τρώγεται μόνο στις αντίστοιχες γιορτές αλλά μπορείτε να το απολαμβάνετε όλο τον χρόνο. Συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβά υπάρχουν αρκετές, όμως εμείς ξεχωρίζουμε σήμερα εκείνη στην οποία μετράς με κούπες και όχι με ζυγαριά.
Η λογική αυτής της συνταγής είναι απλούστατη και η επιτυχία του αποτελέσματος εγγυημένη.
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με 5 υλικά
Υλικά
-
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
-
3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
-
3 ποτήρια ζάχαρη
-
4 ποτήρια νερό
-
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα