ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΓΙΑΝΑΚΚΕΡΗ
Αν υπάρχει ένα επιδόρπιο που μπορεί να κάνει τα απογεύματά σου πιο γλυκά, αυτό είναι σίγουρα ένα γλυκό ψυγείου που θυμίζει «μαμά»…
Ένα γλυκό είναι πάντα καλή επιλογή, ιδίως όταν πρόκειται για ένα παγωμένο, δροσιστικό επιδόρπιο. Τα καλοκαίρια μας είναι άμεσα συνδεδεμένα με γλυκές αναμνήσεις και σπιτικά γλυκά στο ψυγείο της μαμάς. Το σημερινό γλυκό είναι αυτό ακριβός.
Ικανό να γαργαλήσει τον ουρανίσκο σου αλλά και να ανασύρει μνήμες από το παρελθόν, από τα παιδικά καλοκαίρια στο χωριό και τα λαχταριστά γλυκά της μαμάς.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για γλυκό ψυγείο το οποίο έχει σαβαγιάρ, κρέμα σοκολάτας και βανίλιας, και είναι ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά απογεύματα.
Η συνταγή
Για την Βάση
-
350 γρ σαβαγιάρ
-
400 γρ γάλα
-
Για την κρέμα βανίλια
-
750 γρ γάλα
-
125 γρ ζάχαρη
-
75 γρ κορν φλάουρ
-
30 γρ βούτυρο
-
1 βανιλίνη
Για την κρέμα σοκολάτας
-
750 γρ γάλα
-
125 γρ ζάχαρη
-
75 γρ κορν φλάουρ
-
30 γρ κακάο σκόνη
-
30 γρ βούτυρο
-
1 βανιλίνη
-
Για την σαντιγί
-
Σαντιγί(400 γρ κρέμα γάλακτος +20 γρ ζάχαρη)
Για το πασπάλισμα
-
κακάο σκόνη
-
Ταψί 25χ30 εκ.