ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΕΡΗ
Η ταραμοσαλάτα είναι ένα ορεκτικό που δεν λείπει από κανένα ελληνικό τραπέζι αυτές τις ημέρες.
Η συνταγή της ταραμοσαλάτας δεν είναι δύσκολη, έχει λίγα υλικά και η γεύση της είναι εγγυημένη.
Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι ταραμάς (λευκός στην προκειμένη περίπτωση) ψωμί, ελαιόλαδο, κρεμμύδι και φυσικό χυμό λεμόνι.
Αφού ετοιμάσεις τα υλικά σου και ετοιμάσεις την αλοιφή, την αφήσει στο ψυγείο να παγώσει και τη σερβίρεις, όλοι στο σαρακοστιανό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα θα ενθουσιαστούν.
τα υλικά
-
120γρ. λευκός ταραμάς
-
180γρ. ψωμί (περίπου 8 φέτες του τοστ, μόλις αφαιρέσουμε την κόρα θα ζυγίζουν περίπου 120γρ.)
-
1 μικρό κρεμμύδι (περίπου 60γρ), κατά προτίμηση λευκό, χοντροκομμένο
-
5 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
-
130ml ελαιόλαδο (περίπου 1/2 κούπα)