ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΜΕΝΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ
Η συγκεκριμένη συνταγή βασίζεται σε φασόλια γίγαντες, που μουλιάζουν για πολλές ώρες ώστε να αποκτήσουν την ιδανική υφή. Στη συνέχεια, μαγειρεύονται με πλούσια σάλτσα ντομάτας, αρωματικά κρεμμύδια και φρέσκα μυρωδικά. Το ελαιόλαδο, αναπόσπαστο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, προσφέρει την απαραίτητη λιπαρότητα και ενισχύει τη γεύση του πιάτου.
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για όσους αναζητούν γεύσεις αυθεντικές, θρεπτικές και ισορροπημένες, αποτελώντας ταυτόχρονα μια ευκαιρία να γνωρίσουμε την πολιτισμική κληρονομιά του Αγίου Όρους μέσα από την κουζίνα του.
Οι γίγαντες φούρνου σε αγιορείτικο στιλ είναι μια απλή αλλά γεμάτη γεύση συνταγή, που δίνει έμφαση στα αγνά υλικά.
Υλικά:
-
500 γρ. φασόλια γίγαντες
-
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
3-4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες (ή 1 κονσέρβα ντομάτας)
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
1-2 φύλλα δάφνης
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)