Η κουζίνα της ΜΕΛΙΝΑΣ : Συνταγή για κοκκινιστά ρεβίθια -Θρεπτικά και λαχταριστά,

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ :

ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

Συνταγή για κοκκινιστά ρεβίθια -Θρεπτικά και λαχταριστά, ό,τι πρέπει για την εποχή

Τα ρεβίθια είναι νόστιμα αλλά και θρεπτικά ενώ είναι τέλεια για το μεσημεριανό γεύμα.

Πλούσια σε φολικό οξύ, σίδηρο, σελήνιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και τα καθιστούν ιδανικά για την υγεία της καρδιάς.
Τα ρεβίθια περιέχουν σημαντικές ποσότητες ινών, που βοηθούν στη μείωση του συνολικού ποσού της χοληστερόλης στο αίμα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Η ρεβιθάδα είναι το παραδοσιακό πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι ενώ παράλληλα θα σας κρατήσουν χορτάτους για ώρες. Εμείς σε μια έρευνα για την τέλεια συνταγή, ιδανική για το φθινόπωρο και τα πρωτοβρόχια, ανακαλύψαμε την πιο εύκολη για κοκκινιστά και χυλωμένα που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Συνταγή για χυλωμένα κοκκινιστά ρεβίθια
Υλικά
300 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα σε χλιαρό νερό τουλάχιστον για 12 ώρες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
1 πιπεριά φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ. ντοματοχυμό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Ψιλοκομμένος μαϊντανός και δυόσμο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια μας σε μπόλικο νερό με αλάτι μέχρι να μαλακώσουν καλά καλά. Όχι να λιώνουν. Πλένουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα λαχανικά μας. Τα σωτάρουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο. Αφού μαλακώσουν και καραμελώσουν, ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Έπειτα, το χυμό ντομάτας και προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20’. Προσθέτουμε τα ρεβίθια στη σάλτσα με μια τρυπητή κουτάλα. Αν χρειαζόμαστε νερό, χρησιμοποιούμε το νερό που βράσαμε τα ρεβίθια. Βράζουμε το φαγητό μας για αλλά 15´ να δέσει ωραία.