ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Τα κανελόνια έχουμε συνηθίσει να τα φτιάχνουμε γεμίζοντάς τα με κιμά και να προσθέτουμε από πάνω την μπεσαμέλ. Επίσης, τα έχουμε δοκιμάσει και με κρέπες, φτιάχνοντας τη δική μας ζύμη. Όμως υπάρχει και μία ακόμη εναλλακτική συνταγή: κανελόνια με τορτίγια.
Ψάχνοντας στο Instagram, και συγκεκριμένα στο προφίλ jcgnutrition, βρήκαμε μία νέα συνταγή για κανελόνια κοτόπουλο χωρίς ζυμαρικά και χωρίς κρέπες, αλλά με τορτίγια και υψηλή περιεκτηκότητα σε πρωτεΐνη.
Είναι υγιεινά, χωρίς πολλές θερμίδες και πολύ πιο εύκολα στην παρασκευή τους από τα παραδοσιακά κανελόνια.
Για 5 μερίδες, για τη γέμιση, θα χρειαστείτε:
-
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
-
600γρ στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
-
μισό κουτ . γιαούρτι
-
60γρ τυρί κρέμα light
-
50γρ μοτσαρέλα
-
250γρ μικρές τορτίγιες (10×25γρ η καθεμία)
-
10γρ χυμός ντομάτας
-
100γρ μοτσαρέλα