Η κουζίνα της ΜΕΛΙΝΑΣ : Μοσχάρι σε σάλτσα…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ -ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

Ένα καλό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος σε σάλτσα δεν είναι κάτι που υπερβαίνει την παρατήρηση και ότι κάθε λάτρης του κρέατος γνωρίζει ότι είναι αρκετά ορεκτικό σε οποιοδήποτε γεύμα, οπότε αν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα μακριά από τον βιγκανισμό μην φοβάστε να μάθετε μόνοι σας πώς να μαγειρεύετε αυτή τη συνταγή με απλά βήματα, όπως θα συνηθίσετε να βρίσκετε στο QueAppetite.
Μοσχάρι σε σάλτσα

Μπορείτε να αφήσετε όση σάλτσα θέλετε στο βόειο κρέας.

Το μοσχάρι, όπως ήταν αναμενόμενο, προέρχεται από νεαρά βοοειδή (τουλάχιστον 6 μηνών) και είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο καταναλωμένα πιάτα στην ανθρώπινη ιστορία, αναφορές εμφανίζονται σε ιστορίες τόσο παλιές όσο η Οδύσσεια του Ομήρου και φτάνουν στις μέρες μας σε πολλαπλές συνταγές για να μας ενθουσιάσουν. 
Μοσχάρι σε σάλτσα
Βόειο κρέας σε συνταγή σάλτσας
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες, ώστε σε χρόνο μηδέν να τρώτε αυτό το πιάτο βοδινού κρέατος σε σάλτσα.
Συστατικά
  • 800 γρ. μοσχαρίσιου κρέατος κατά προτίμηση κότσι, μάγουλο ή πτερύγιο.
  • Μισό κεφάλι σκόρδου.
  • 2 πατάτες καλού μεγέθους.
  • 1 κρεμμύδι.
  • Αλεύρι σίτου.
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
  • 2 καρότα.
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  • Φύλλα δάφνης.
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • Κόκκινο κρασί.
  • Κόκκινη πιπεριά.
  • Ένα άγγιγμα κανέλας και ζάχαρης.
Ετοιμασία
  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι σίτου, το θρυμματισμένο σκόρδο (καλά θρυμματισμένο), το μαύρο πιπέρι και μια πρέζα κανέλας και μια μικρότερη πρέζα ζάχαρης. Προσθέστε νερό και ανακατέψτε καλά.
  2. Κόψτε όλο το κρέας σε κομμάτια καλού μεγέθους και στη συνέχεια πάρτε τα σε ένα μπολ με αλεύρι.
    Μοσχάρι σε σάλτσα
  3. Κόψτε το κρεμμύδι και τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου, τηγανίστε τις σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και αφαιρέστε τις μετά το καφέ, στη συνέχεια τοποθετήστε το κρέας και αφήστε το να μαγειρευτεί για μερικά λεπτά.
  4. Τώρα σε μια κατσαρόλα με νερό (μπορεί να είναι χύτρα ταχύτητας) τοποθετήστε το κρέας και τα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των κρεμμυδιών και του σκόρδου που μόλις τηγανίσατε, όλα καλά ψιλοκομμένα, μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται το νερό. Προσθέστε επίσης την καλή ποσότητα κόκκινου κρασιού.
    Μοσχάρι σε σάλτσα
  5. Ενώ μαγειρεύεται το στιφάδο, συνεχίστε με τη σάλτσα, πάρτε το μπολ που ετοιμάσατε στο πρώτο βήμα και αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να μειωθεί και να αρχίσει να πήζει.
  6. Όταν το στιφάδο είναι καλά μαγειρεμένο, αφαιρέστε το και σερβίρετέ το, λούστε τα πάντα στη συνέχεια με τη σάλτσα που πρέπει να κρατήσετε αν είναι έτοιμη πριν από το υπόλοιπο στιφάδο.
Μοσχάρι σε σάλτσα
Και αυτό είναι, χωρίς πολλές επιπλοκές έχετε μια άλλη απλή συνταγή αλλά με την ποιότητα που θα αναζητά πάντα ένας πραγματικός γκουρμέ…