ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Αν υπάρχει κάτι που περιμένουμε κάθε χρόνο μέχρι και το τέλος του Νοεμβρίου, με όρεξη και λαχτάρα, αυτά είναι σίγουρα τα μελομακάρονα. Είτε το αγαπημένο σας Χριστουγεννιάτικο γλυκό είναι οι κουραμπιέδες, είτε τα μελομακάρονα, πρέπει να παραδεχτείτε πως, το άρωμα της κανέλας και του πορτοκαλιού, η τραγανή αλλά παράλληλα μελωμένη υφή τους και η σοκολατένια επίστρωση -αν σας αρέσουν τα πιο μοντέρνα μελομακάρονα- δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα άλλο γλυκό εποχής.
Στην παρακάτω συνταγή η ζύμη δεν έχει ζάχαρη, ωστόσο το γλυκό σιρόπι θα είναι αρκετό για να γευτείτε τη μαγεία των Χριστουγέννων, όσο για την έξτρα πινελιά, μόλις πια έχουν κρυώσει τα μελομακάρονά σας μπορείτε να τα βουτήξετε σε κουβερτούρα σοκολάτας και να πασπαλίσετε με λευκή κουβερτούρα.
Δείτε τη συνταγή για τα μελομακάρονα
Υλικά
Για την ζύμη
-
2 κούπα ελαιόλαδο
-
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
-
1/2 κούπακονιάκ
-
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.γ σόδα
-
Ξύσμα πορτοκαλιού
-
1 κ.γ κανέλα
-
3/4 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κούπα καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Για το σιρόπι
-
2 κούπες ζάχαρη
-
2 κούπες νερό
-
2 κούπες μέλι
-
1/2 πορτοκάλι
-
1 ξύλο κανέλας