ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Το γιουβέτσι είναι ένα φαγητό ιδανικό για τα Κυριακάτικα τραπέζια αφού, όχι μόνο είναι νόστιμο, είναι συνυφασμένο με τις οικογενειακές μαζώξεις. Με την υπέροχη σάλτσα του, το κρέας «λουκούμι» και το σπυρωτό κριθαράκι, το γιουβέτσι πρέπει να καταναλώνεται αμέσως από τον φούρνο, με φέτα ή τριμμένο τυρί από πάνω, αν θέλετε να απολαύσετε όλες τις υφές και τις γεύσεις του πριν αλλοιωθούν.
Ποιο είναι όμως το μυστικό για να βγει το κριθαράκι σπυρωτό; Το κριθαράκι πρέπει να σοταριστεί σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα, πριν το προσθέσουμε στο ταψί.
Αυτό το εμποδίζει να γίνει πάρα πολύ παχύ και να λασπώσει όταν μαγειρεύεται. Αυτή είναι μια συμβουλή που πρέπει να θυμάστε για κάθε ελληνική συνταγή που χρησιμοποιεί κριθαράκι ως ζυμαρικά της.
Συνταγή για γιουβέτσι
Υλικά
-
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
-
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
-
1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες 400g
-
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1 ξυλάκι κανέλας
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-
500γρ (2,5 φλιτζάνια) κριθαράκι