Η κουζίνα της ΜΕΛΙΝΑΣ : Ένα πιάτο με ζεστή φασολάδα … ανασύρει μνήμες από την παιδική μας ηλικία !

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα πιάτο ζεστή φασολάδα μπορεί να ανασύρει μνήμες από την παιδική μας ηλικία και αυτή η συνταγή που ανακαλύψαμε είναι σαν να την έχει ετοιμάσει η γιαγιά μας.
Μπορεί για πολλούς η φασολάδα να μοιάζει αμιγώς χειμωνιάτικο φαγητό, ωστόσο είναι από τα όσπρια που έχουν πλούσια θρεπτική αξία και αξίζει να τα απολαμβάνουμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Είτε χυλωμένη, είτε στον φούρνο, είτε σαν σούπα, η φασολάδα έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές με τον φθινοπωρινό καιρό να αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να την ετοιμάσετε και να την απολαύσετε κάποιο μεσημέρι.
Η συνταγή που ανακαλύψαμε είναι γρήγορη αφού γίνεται στην χύτρα και παράλληλα είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική στην παραδοσιακή φασολάδα καθώς έχει μερικά «απρόσμενα» υλικά.
Υλικά
  • 1/2 σακουλάκι φασόλια μέτρια
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 πράσο
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • Μισό σέλινο
  • Μισή σελινόριζα
  • Λίγο τζίντζερ
  • αλάτι, πιπέρι
  • Μισό κουταλάκι κουρκουμά
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια όλο το βράδυ. Βάζουμε μέσα στην χύτρα τα φασόλια, το καρότο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, το σέλινο, τη σελινόριζα, το κουτί ντοματάκι, το μαϊντανό και νεράκι να τα σκεπάσει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο κουρκουμά. Βράζουμε στην χύτρα για περίπου 20 με 30 λεπτά. Μόλις αφαιρέσουμε τον ατμό από την χύτρα ανοίγουμε το καπάκι και δοκιμάζουμε για τυχόν ελλείψεις σε αλάτι ή πιπέρι.
Ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το καραμελώνουμε. Έπειτα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και απλά ανακατεύουμε. Αυτό το μυστικό θα δώσει μια πιο «ζεστή» γεύση στο φαγητό.
Καλή όρεξη …