ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ένα πιάτο ζεστή φασολάδα μπορεί να ανασύρει μνήμες από την παιδική μας ηλικία και αυτή η συνταγή που ανακαλύψαμε είναι σαν να την έχει ετοιμάσει η γιαγιά μας.
Μπορεί για πολλούς η φασολάδα να μοιάζει αμιγώς χειμωνιάτικο φαγητό, ωστόσο είναι από τα όσπρια που έχουν πλούσια θρεπτική αξία και αξίζει να τα απολαμβάνουμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Είτε χυλωμένη, είτε στον φούρνο, είτε σαν σούπα, η φασολάδα έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές με τον φθινοπωρινό καιρό να αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να την ετοιμάσετε και να την απολαύσετε κάποιο μεσημέρι.
Η συνταγή που ανακαλύψαμε είναι γρήγορη αφού γίνεται στην χύτρα και παράλληλα είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική στην παραδοσιακή φασολάδα καθώς έχει μερικά «απρόσμενα» υλικά.
Υλικά
-
1/2 σακουλάκι φασόλια μέτρια
-
1 καρότο
-
1 κρεμμύδι
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1/2 πράσο
-
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
-
Μισό σέλινο
-
Μισή σελινόριζα
-
Λίγο τζίντζερ
-
αλάτι, πιπέρι
-
Μισό κουταλάκι κουρκουμά
-
ελαιόλαδο