ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι το παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα στο οποίο δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Γιατί να φτιάξει κανείς σιμιγδαλένιο χαλβα; Εκτός από το γεγονός ότι κάθε μπουκιά είναι γεμάτη γεύση, άρωμα κανέλας και λεμονιού, η συνταγή του είναι πανεύκολη, ιδίως αν ακολουθήσετε τη μέθοδο 1,2,3,4, την πιο γνωστή μέθοδο για το «ζύγισμα» των υλικών.
Η συνταγή που ανακαλύψαμε στο cookpad είναι εύκολη και για να ζυγίσετε τα υλικά σας θα χρειαστείτε μόνο μια κούπα. Στην ίδια κούπα θα μετρήσετε όλα τα υλικά και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσεις.
Αφού ο χαλβάς σας θα είναι έτοιμο μπορείτε να πασπαλίσετε με μπόλικη κανέλα και να απολαύσετε είτε ζεστό είτε κρύο.
Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά
Υλικά
-
1 ποτήρι ελαιόλαδο
-
2 ποτήρια χονδρό σιμιγδάλι
-
3 ποτήρια ζάχαρη
-
4 ποτήρια νερό
-
2 ξύλα κανέλας
-
5- 6 γαρύφαλλα
-
Μια φλούδα από λεμόνι