Η κουζίνα της ΜΑΡΙΝΑΣ : Σιμιγδαλένιος χαλβάς: Εύκολη, χωρίς ζυγαριά και με τέλεια γεύση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι το παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα στο οποίο δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Γιατί να φτιάξει κανείς σιμιγδαλένιο χαλβα; Εκτός από το γεγονός ότι κάθε μπουκιά είναι γεμάτη γεύση, άρωμα κανέλας και λεμονιού, η συνταγή του είναι πανεύκολη, ιδίως αν ακολουθήσετε τη μέθοδο 1,2,3,4, την πιο γνωστή μέθοδο για το «ζύγισμα» των υλικών.
Η συνταγή που ανακαλύψαμε στο cookpad είναι εύκολη και για να ζυγίσετε τα υλικά σας θα χρειαστείτε μόνο μια κούπα. Στην ίδια κούπα θα μετρήσετε όλα τα υλικά και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσεις.
Αφού ο χαλβάς σας θα είναι έτοιμο μπορείτε να πασπαλίσετε με μπόλικη κανέλα και να απολαύσετε είτε ζεστό είτε κρύο.

Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά

Υλικά
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια χονδρό σιμιγδάλι
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 5- 6 γαρύφαλλα
  • Μια φλούδα από λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλα και φλούδα λεμονιού. Σε μια μικρή κατσαρόλα καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα καραμελένιο χρώμα.
Ταυτόχρονα βράζουμε το σιρόπι στη φωτιά και μόλις πάρει καλή βράση χαμηλώνουμε στη μέση και σκεπάζουμε για 5 λεπτά την κατσαρόλα. Μετά βγάζουμε τα κανέλα, το γαρύφαλλο και το λεμόνι και αφήνουμε να βράζει σε μέτρια φωτιά. Όταν το σιμιγδάλι πάρει χρώμα μεταφέρουμε σταδιακά και με προσοχή στη μεγάλη κατσαρόλα με το σιρόπι.
Όταν μεταφερθεί όλο το υλικό, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλο σιρόπι και να ξεκολλάει από την κουτάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και κλείνουμε και το καπάκι. Το αφήνουμε 20-30 λεπτά. Στρώνουμε ομοιόμορφα στη φόρμα μας και το αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσει.
error: Content is protected !!