Η κουζίνα της ΜΑΜΑΣ : Γίγαντες στη γάστρα …!

Γίγαντες στη γάστρα
 Μουλιασα σε νερό με λίγο αλατι 500γρ.γιγαντεςαπό χθες το απόγευμα .
Σήμερα το πρωί τους ξέπλυνα να φύγει το αλάτι και τους σιγοεβρασα περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τους άφησα στην άκρη και σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρισα σε ελαιόλαδο 3 κρεμμύδια σε φέτες με 1κ.σ.ζαχαρη.Προσθεσα 2 καρότα(1 τριμμένο και 1 σε ροδέλες),2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες,3 σκ. σκόρδο, 2 δαφνοφυλλα..
Αφου πήραν χρώμα έριξα λίγο κρασί λευκό κι όταν εξατμίστηκε το αλκοόλ 1κ.σ.πελτε , δεντρολίβανο και ανακάτεψα καλά.
Προσθεσα 400 γρ.αποφλειωμενα τοματακια ψιλοκομμένα και 1 φρ.ντοματα σε μεγάλα κομμάτια,αλατι, πιπέρι.Συμπληρωσα ζωμό από τα φασόλια ανακάτεψα και έριξα και τα φασόλια με τρυπητή κουτάλα.
Μεταφερω το φαγητό στη γάστρα , ρίχνω μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο ,μια καυτερή πιπεριά ολόκληρη , λίγο αλάτι, ρίγανη και ψήνω στους 180β.αερα για μιάμιση ώρα περίπου συμπληρώνοντας όσο ζωμό χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Σβήνω το φούρνο και ανοίγω το καπάκι της γάστρας να τραβήξουν λίγο …. εμάς μας αρέσουν ζουμεροι😋😋

 

ΠΗΓΗ : Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής)