Η κουζίνα της Γιαγιάς : Νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα – Με 3 υλικά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Μια από τις πιο κλασικές χριστουγεννιάτικε μυρωδιές, μαζί με την κανέλλα, είναι και αυτή του βουτύρου! Μια συνταγή λοιπόν για να μυρίσει το σπίτι βούτυρο!
Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή για κλασικά μπισκότα βουτύρου τα οποία γίνονται με μόλις τρία υλικά (αγαπημένες οι συνταγές με μόλις 3 υλικά, όπως η συνταγή για τα σοκολατάκια Oreo και η συνταγή για το χριστουγεννιάτικο κέικ) και πολύ εύκολα. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τον καθένα αν θα τα διακοσμήσει και τι υλικά θα χρησιμοποιήσει για τη διακόσμηση των μπισκότων! Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά συνταγή για μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά
2 κούπες αλατισμένο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κομμάτια
1 κούπα καφέ ζάχαρη
4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, χωρισμένο
Προαιρετικά: Τα αγαπημένα σας toppings. Αν θέλετε για μια πιο χριστουγεννιάτικη έκδοση των μπισκότων αυτών πάρτε μερικά κερασάκια μαρασκίνο.
Εκτέλεση συνταγής για μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατέψτε στο μίξερ για 5 με 6 λεπτά.
Σε μια λεκανίτσα πασπαλίστε μισή κούπα αλεύρι και ρίξτε μέσα τη ζύμη από το μιξερ.
Ζυμώστε με το χέρι για 5 λεπτά ακόμη. Προσοχή δεν πρόκειται και δεν θέλουμε να σφίξει η ζύμη μας. Αν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο αλεύρι ακόμη, έχουμε κρατήσει στην άκρη μισή κούπα.
Χωρίστε τη ζύμη στα τρία, σκεπάστε την και αφήστε την να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1,5 εκ.
Κόβετε τη ζύμη, είτε με φορμάκια είτε με το μαχαίρι σε τετράγωνα και τρίγωνα.
Αν δεν πρόκειται να διακοσμήσετε τα μπισκότα με κάτι, μπορείτε να κάνετε σχέδια με το πιρούνι πριν τα βάλετε στο φούρνο.
Ψήνετε για 15 με 20 λεπτά τους 160 βαθμούς.
Tips
Φυσικά αν θέλετε διακοσμείτε τα μπισκότα σας.
Με τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή τρούφα.
Με κανέλλα.
Με άχνη ζάχαρη.
Με σοκολάτα που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί.
Με κερασάκια μαρασκίνο τα οποία τα κόβετε και βάζετε ένα στο κέντρο του μπισκότου.
Με κρυσταλλική ζάχαρη.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε λίγο πιο λεπτά τα μπισκότα να βάλετε λίγη μαρμελάδα της προτίμησής σας και να ενώσετε δύο μπισκότα μεταξύ σας.