Η κουζίνα της γιαγιάς : Κρουασάν γεμιστά με μήλο !

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΜΥΡΤΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ
Η συνταγή για ένα γρήγορο πρωινό, μυρωδάτο και απολαυστικό. Θα είναι έτοιμο στο πιάτο σας σε 30 λεπτά.Υπάρχουν τα κρουασάν βουτύρου, σοκολάτας, αλλά και εκείνα που περιέχουν κάποιο φρούτο η μαρμελάδα. Βρήκαμε τη συνταγή για κρουασανάκια με κομμάτια μήλου που θα είναι έτοιμα σε χρόνο μηδέν.
Υλικά
1 πακέτο ζύμη κρουασάν (6 μεγάλα κρουασάν)
1 μεγάλο ξινόμηλο κομμένο σε έξι φέτες
6 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
20 γρ. καρύδια τριμμένα
1 κουταλάκι κανέλα
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Αναμειγνύουμε την κανέλα με το καρύδι
Παίρνουμε ένα, ένα τα φύλλα του κρουασάν και πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι ζάχαρη.
Στην μεγάλη πλευρά του, τοποθετούμε ένα κομμάτι μήλο. Πασπαλίζουμε με το καρύδι
Τυλίγουμε κρατώντας το φύλλο και το κομμάτι μήλου μαζί, από την μεγάλη επιφάνεια προς την μύτη του τριγωνικού φύλλου (συνήθως τα φύλλα για κρουασάν είναι κομμένα σε τρίγωνα. Αν όχι, πάρτε ένα μαχαίρι και κόψτε σε ίσα τρίγωνα)
Χτυπάμε το αυγό και στρώνουμε τα κρουασάν σε ταψάκι. Αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε για περίπου 20’ λεπτά να ροδίσουν.
Related Post
Η κουζίνα της γιαγιάς : Συνταγή για ισπανική ομελέτα κόλαση – Με λιωμένη πατάτα, θεϊκή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ  : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ   Μια συνταγή για μια ομελέτα διαφορετική, πλούσια, πλήρες γεύμα, ιδανική για το βράδυ Read more

Η κουζίνα της γιαγιάς : Tσουρέκι γεμιστό με πάστα καρυδιού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ  : ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Ξεφεύγουμε από την κλασική γέμιση πραλίνας και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό τσουρέκι γεμιστό με πάστα Read more

Η κουζίνα της γιαγιάς : Σορβάς – μία Ποντιακή σούπα στο πιάτο σας

Υπάρχουν κάποια φαγητά που πολλοί ξεχνάμε ή ακόμα χειρότερα δε μάθαμε ποτέ. Οι ρίζες μας, λοιπόν, είναι και θέμα φαγητού! Read more

Η Συνταγή τής Γιαγιάς : Συνταγή για γαριδομακαρονάδα -Εύκολη και κολασμένη

Γαριδομακαρονάδα. Και νηστίσιμο και πεντανόστιμο. Μια συνταγή για ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα. Υλικά γαριδομακαρονάδας 500 γρ. γαρίδες 1/2 κιλό Read more