Η κουζίνα της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ : Συνταγή για παραδοσιακούς τοματοκεφτέδες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ 

Ο καιρός χαλάει και αυτές οι συνταγές που θυμίζουν χειμώνα , κρασί και παρέα είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες.
Θα έχετε προσέξει πως η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει την μαγική ικανότητα να μετατρέψει κάθε προϊόν που παράγει σε εκλεκτό μεζέ. Πάρτε για παράδειγμα τη φάβα ή ακόμη και όλα εκείνα τα λαχανικά και τα μυρωδικά που γίνονταν κεφτέδες στο τηγάνι.

Έτσι λοιπόν και η τομάτα, που σιγά, σιγά, πλησιάζει η εποχή της μπορεί να προσφέρει μια μοναδική λιχουδιά, με απολαυστική φέτα, αλλά και όλα εκείνα τα μυρωδικά με τα οποία συνηθίζει να… κάνει παρέα.

Υλικά

3 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κ.σ μπούκοβο
1 αυγό χτυπημένο
200 γρ. φέτα
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι και τις βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, και ανακατεύουμε με κουτάλι για να μαραθούν με τα υγρά της ντομάτας
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το δυόσμο και έπειτα τη φέτα τριμμένη, το αυγό, το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε.
Λίγο, λίγο ανακατεύοντας προσθέτουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν σχετικά σφιχτό χυλό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τηγανίζουμε να ροδίσουν, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά.
Αφήνουμε τους τοματοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.