ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ
Η ελληνική παράδοση θέλει τις κλασικές πίτες να γίνονται και χωρίς φύλλο και αυτή η συνταγή παίρνει όλη τη γεύση της σπανακόπιτας και τη σερβίρει σε ένα κομμάτι με απολαυστικά αρώματα.
Το παραδοσιακό φύλλο θέλει τέχνη και μαεστρία, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο, αρκεί να έχει κανείς τη σωστή συνταγή και καλές συμβουλές για τον πλάστη. Η ελληνική παράδοση όμως είναι γεμάτη με συνταγές κάθε λογής, που θέλουν την πίτα να γίνεται χωρίς φύλλο, αναμειγνύοντας τα υλικά με έναν χυλό αλευριού που ψήνεται όλο μαζί στον φούρνο.
Σε πολλά μέρη η τεχνική αυτή για πίτα χωρίς φύλλο ονομάζεται μπατζίνα. Εν προκειμένω, η συνταγή αυτή θα δώσει ευωδιαστή σπανακόπιτα, χωρίς φύλλο, αλλά με όλη τη γεύση.