Η κουζίνα της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ : Δροσερή σαλάτα με πλιγούρι – Εύκολη, ό,τι πρέπει για τον καύσωνα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ
Οι ημέρες καύσωνα που διανύουμε προσφέρονται για δροσερές και εύκολες συνταγές, που δεν απαιτούν ώρα στην κουζίνα και πολλά κατσαρολικά.
Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε φοβερή και σούπερ καλοκαιρινή σαλάτα με πλιγούρι. Πρόκειται για μια υγιεινή συνταγή, που θα μας κρατήσει χορτάτους, χωρίς να μας παραφουσκώσει.
Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και περιχύνουμε με 2 φλιτζάνια βραστό νερό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά
Στο μεταξύ, κόβουμε την πιπεριά και το αγγούρι σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι
Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το ξύδι, προσθέτουμε μέλι, κύμινο, πάπρικα, τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά, ώστε να λιώσει το μέλι
Σουρώνουμε το πλιγούρι αν δεν έχει τραβήξει όλο το νερό και βάζουμε σε μια μπασίνα με τα λαχανικά και τα τοματίνια
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε άλλη μια φορά.