Η κουζίνα της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ : Αχνιστή πεντανόστιμη ψαρόσουπα…

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ 

Η θρεπτική αξία των ψαριών, συναντά σε αυτή τη συνταγή τα πολύτιμα συστατικά των λαχανικών σε μια αχνιστή, πεντανόστιμη ψαρόσουπα.

Σε αυτή τη συνταγή προσθέσαμε εκτός από ένα ωραίο και παχύ λαβράκι και το κεφάλι ενός σολομού που στο ψαράδικο το βρήκαμε με μόλις 1 ευρώ, αλλά έδωσε γεύση στη σούπα.

Υλικά

Ένα μεγάλο λαβράκι
Το κεφάλι ενός σολομού (προαιρετικά)
1 λίτρο νερό
2 μέτρια κρεμμύδια
3 μέτρια καρότα
3 σκελίδες σκόρδο
4-5 κλωνάρια σέλινο
2 δαφνόφυλλα
1 πρέζα βασιλικό ξηρό
1 πρέζα κουρκουμά
Αλάτι και πιπέρι
1 μεγάλο λεμόνι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε χοντροκομμένα ένα καρότο, ένα κρεμμύδι, 2 κλωνάρια σέλινο, μια σκελίδα σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, τον βασιλικό και τον κουρκουμά

Αφού πάρουν βράση, σουρώνουμε τα λαχανικά και επιστρέφουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ψάρι, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 25′ λεπτά περίπου.

Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε σε ροδέλες το καρότο και τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Τέλος ψιλοκόβουμε το σέλινο.

Αφαιρούμε το ψάρι από την κατσαρόλα και το κρατάμε ζεστό στην άκρη. Καλό είναι να σουρώσουμε και πάλι το ζωμό, για να μην μείνει κάποιο κόκκαλο ή λέπι

Προσθέτουμε τα λαχανικά στο ζωμό, σκεπάζουμε και αφήνουμε άλλη μισή ώρα περίπου να ψηθούν και να μαλακώσουν.

Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, στύβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε τη σούπα με το ελαιόλαδο.