ΕΠΙΚΑΙΡΑ : Σοκ από την πτώση του Canadair / Πώς έγινε η τραγωδία

Σοκ από την πτώση του Canadair: Πώς έγινε η τραγωδία -Ειδικός αναλύει τα τελευταία καρέ του βίντεο
Συγκλονίζει το πανελλήνιο η πτώση του Καναντέρ που επιχειρούσε στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο.
Οι πρώτες εικόνες και τα βίντεο από το τραγικό συμβάν αποκαλύπτουν τους δύσκολους ελιγμούς που χρειαζόταν να κάνει το πλήρωμα του Canadair CL-215 για να αντιμετωπίσει τις φλόγες που βρίσκονταν σε χαράδρα. Το ίδιο βίντεο, αλλά και τυχόν νεότερο οπτικό υλικό, θα αναλυθούν από τους ειδικούς ώστε να εξακριβωθούν και τα αίτια της πτώσης.
Κορυφώνεται η αγωνία για τους δύο πιλότους του αεροσκάφους καναντέρ CL-215 που συνετρίβη στην Κάρυστο κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης φωτιάς σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο.
Στο καναντέρ επέβαιναν δύο Ιπτάμενοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγα Μάχης σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Το αεροσκάφος συνετρίβη στις 14:52, ενώ είχε απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο του Βόλου στις 12:00.
Επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός. Στο σημείο βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά στην περιοχή.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.