ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : ( αρθρο ) Αντώνη Κανάκη ” Με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις “

ΤΟΥ : Κώστα Καλδάρα

( Ο Κώστας Καλδάρας είναι γιος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη – Τραγουδοποιού  Απόστολου Καλδάρα

Τα τελευταία χρόνια κάτοικοί μόνιμα  με την οικογένεια του στην Νάουσα και είναι και αυτός Μουσικός )

Μέσα στην πείνα των τελευταίων χρόνων για μια ελεύθερη άποψη στα ΜΜΕ και μπροστά στην οργή και τη κατακραυγή για το έγκλημα στα Τέμπη, ήρθε ο συμπαθής σχολιαστής Αντώνης Κανάκης και είπε το αυτονόητο για τη δημοσιογραφική πλέμπα της χώρας μας.
Μέχρι εδώ καλά και μπράβο του.
Δεν άντεξε όμως να μην ακολουθήσει και πάλι τον συνήθη δρόμο και την συνταγή τού “όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι”.
Κάποτε είχα γράψει ότι ένας βασικός σκοπός της Δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού, είναι να απαξιώσει την πολιτική μέσα από τους “πολιτικούς” κι όπως φαίνεται το έχει καταφέρει. Λαμόγια, ανίκανοι, διεφθαρμένοι είναι οι πλέον διαδεδομένοι χαρακτηρισμοί.
Αυτή φυσικά η λογική οδηγεί σε δύο δρόμους. Ο ένας είναι ο φανερός και πιθανά ο πιο αδύναμος, που μέσα από το σύνθημα της ακροδεξιάς “Να καεί το μπ@$έλο η βουλή”, ονειρεύονται ένα δικτατορικό καθεστώς με έναν φύρερ. Ο άλλος ο “έξυπνος” δρόμος είναι να αποτύχει η πολιτική, η κοινωνία, ο λαός και να αναλάβουν οι ιδιωτικές εταιρείες και οι τεχνοκράτες τη διακυβέρνηση του κράτους.
Είναι η κορύφωση της ιδιωτικοποίησης, του κέρδους, της απληστίας, και των αριθμών, απέναντι σε οτιδήποτε ανθρώπινο, δημοκρατικό, κοινωνικό. Αυτή τη λογική υπηρετούν οι ιδεολόγοι θιασώτες της οικονομικής ολιγαρχίας και γι’ αυτό απαξιώνουν την πολιτική μέσω των ατόμων. Λες και τη διαφθορά κάποιων “πολιτικών” την προκαλεί ο λαός, η κοινωνία, ο απλός πολίτης, αυτής της χώρας κι όχι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κι οι εταιρείες, που είτε λέγεται Siemens, ή Novartis, ή Hellenic Train, τους κατευθύνουν με στόχο να ελέγχουν μαζί με την οικονομία, και το κράτος, τη δικαιοσύνη, τους θεσμούς.
Γι’ αυτό Αντώνη μου, όχι δεν είναι όλοι ίδιοι. Έτσι καλύπτονται οι πραγματικοί ένοχοι και αυτής της τραγωδίας. Έτσι κρύβονται μέσα στο σύνολο οι πραγματικοί υπεύθυνοι, μέσα στην ανωνυμία μιας γενίκευσης. Οι ένοχοι, οι ανίκανοι, οι διεφθαρμένοι, έχουν ονοματεπώνυμο και πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.
Με αυτό τον τρόπο θα αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε πραγματικά για το έγκλημα των Τεμπών (και όποιο άλλο), με αυτό τον τρόπο θα διαφυλάξουμε το μέλλον, θα προστατέψουμε τα παιδιά μας, θα φροντίσουμε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, με αυτό τον τρόπο θα στηρίξουμε τη Δημοκρατία μας και τους έντιμους πολίτες αυτής της χώρας.
Ήρθε πάλι ο καιρός που θα αποφασίσεις, με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις.
Κι εσύ μαζί με τον Γιάννη, τον Χρήστο και τους άλλους συνεργάτες σου, έκανες ένα πρώτο βήμα προαναγγέλλοντας το τέλος των εκπομπών σου και αυτό σου το αναγνωρίζω.