Δ. Ωραιοκάστρου : Νέες σχολικές αίθουσες …

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΕΤΡΙΝΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.
Ύστερα από μια 8ετία περίπου παραδίδονται επιτέλους νέες σχολικές αίθουσες (όχι ΚΙΒΟ) στην σχολική κοινότητα του Ωραιοκάστρου.
Η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με την ενίσχυση της σχολικής στέγης του Ωραιοκάστρου καθώς ετοιμάζεται να παραδοθεί σε χρήση το ανακατασκευασθέν παλιό πέτρινο 1ο δημοτικό σχολείο. Πέρασαν 8 χρόνια από την τελευταία φορά που είχαμε παράδοση νέων σχολικών αιθουσών στο Ωραιόκαστρο, ήταν επί δημαρχίας Σαραμάντου η παράδοση των 6 αιθουσών στο 2ο Λύκειο.
Με την λειτουργία του ανακατασκευασθέντος σχολείου δεν θα χρειαστούν πια οι 2 αίθουσες ΚΙΒΟ που υπήρχαν και οι οποίες ήδη απομακρύνθηκαν.
Για την ιστορία να πούμε ότι το σχολείο αυτό είχε πάψει να λειτουργεί επί διοίκησης Μπάτου λόγω ακαταλληλότητας (στατικών προβλημάτων) και εκείνη την εποχή είχε προκριθεί η κατεδάφισή του. Στη συνέχεια ακολούθησε μελέτη μηχανικού που έδειξε ότι μπορεί να ανακατασκευαστεί όπως και έγινε. Οι μελέτες και τα σχέδια πραγματοποιήθηκαν από τη διοίκηση Γαβότση ενώ η κατασκευή έγινε από τη σημερινή διοίκηση Τσακίρη.
Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι η μέθοδος ανάθεσης που επιλέχτηκε από τη διοίκηση Τσακίρη (όχι ανοιχτός διαγωνισμός αλλά διαπραγμάτευση με 3 εργολάβους της αρεσκείας της) ανέβασε σημαντικά το κόστος του έργου, στις 470.000 ευρώ περίπου και μάλιστα από ίδιους πόρους (από τις τσέπες μας δηλαδή) αφού δεν κατορθώθηκε να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.