Δ. Λαγκαδά : Ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενόψει των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Ενόψει των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς η Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης απευθύνει έκκληση στους πολίτες του Δήμου Λαγκαδά να μην εναποθέτουν μπάζα και ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια.
♻️Το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), όπου μεταφέρονται τα ανακυκλώσιμα υλικά θα είναι κλειστό την Κυριακή του Πάσχα και την Τρίτη 7 Μάϊου (Εργατική Πρωτομαγιά). Κλειστός θα είναι και ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, γι’ αυτό είναι καλό οι πολίτες να κάνουν συνετή διαχείριση των οικιακών σκουπιδιών, ώστε να διατηρηθούν όλες οι Ενότητες του Δήμου μας καθαρές.
➡Σας καλούμε, λοιπόν, όλους να συμπράξετε ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα με τους παρακάτω απλούς – αλλά πολύ σημαντικούς – κανόνες καθαριότητας :
👉Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς και του Μεγάλου Σαββάτου τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων θα εκτελεστούν κανονικά εκτός της Μεγάλης Παρασκευής.
– Τα απορρίμματα ή ανακυκλώσιμα υλικά τοποθετούνται αυστηρά εντός των κάδων.
– Τα απορρίμματα (σύμμικτα και ανακυκλώσιμα) τοποθετούνται στους κάδους πριν την προγραμματισμένη αποκομιδή τους από την υπηρεσία καθαριότητας. μέχρι τότε φυλάσσονται σε δικό μας χώρο.
– Απαγορεύεται η απόρριψη εντός των κάδων ογκωδών αντικειμένων. Η αποκομιδή ογκωδών γίνεται κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.
– Τα καλαθάκια απορριμμάτων στα πεζοδρόμια και τις πλατείες είναι τοποθετημένα για μικροαπορρίμματα (πχ χαρτομάντιλα κλπ) προς εξυπηρέτηση των διερχόμενων πεζών.
▶️Ενεργούμε συνειδητά – Κρατάμε τον Δήμο μας καθαρό.