δ. Δέλτα : Μήνυσε ληστές για κακοποίηση σκύλων

Δικηγόρος κατέθεσε μήνυση σε βάρος επίδοξων ληστών και τους κατηγορεί για κακοποίηση ζώων, που αφορά επίθεση την οποία δέχτηκαν οι έξι σκύλοι που ήταν στο σπίτι της. Οι δράστες πέταξαν όσα αντικείμενα κατάφεραν για να χτυπήσουν τους τετράποδους φύλακες με σκοπό να μην εμποδίσουν την απρόσκοπτη είσοδό τους και να κλέψουν το σπίτι, στο οποίο ήταν ο ηλικιωμένος σύζυγος της δικηγόρου.
Στη μήνυση που κατατέθηκε στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου στο αστυνομικό τμήμα Σίνδου, η δικηγόρος περιγράφει κινήσεις των κακοποιών με τις οποίες επιχειρούσαν, όπως σημειώνει να τραυματίσουν ή και να σκοτώσουν τους έξι σκύλους που φύλαγαν το σπίτι. Η μήνυση και για την κακοποίηση των ζώων ίσως είναι η μοναδική που έχει κατατεθεί και συνδυάζει την επίθεση στα ζώα μαζί με την απόπειρα ληστείας στο σπίτι.
Το περιστατικό της απόπειρας ληστείας συνέβη το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου στο σπίτι του ζευγαριού στη Σίνδο. Μάλιστα επειδή είναι φιλόζωοι έχουν και έξι σκύλους, που βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού. Σύμφωνα με τις περιγραφές του συζύγου, οι οποίες έχουν περιληφθεί στη μήνυση που κατατέθηκε, τα έξι τετράποδα  μετά την απόπειρα εισβολής των αγνώστων δραστών είχαν κουρνιάσει στην είσοδο του σπιτιού φοβισμένοι από την επίθεση που δέχτηκαν. «Προκύπτει η τετελεσμένη εσκεμμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου στα σκυλιά και πολύ πιθανόν η απόπειρα βαριάς ή επικίνδυνης σωματικής βλάβης ή και φόνου, σχεδόν αυταπόδεικτα, δεδομένων των αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν και εκσφενδονίστηκαν εναντίον τους», σημειώνεται στην αναφορά που κατατέθηκε από τη δικηγόρο στο αστυνομικό τμήμα. Εκτός του αδικήματος της κακοποίησης ασφαλώς η μηνύτρια ζήτησε να διωχθούν οι δράστες για απόπειρα ληστείας και πρόκληση φθοράς.
Πετούσαν τα πάντα στους σκύλους 
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού οι εισβολείς επίδοξοι ληστές είχαν προετοιμάσει από καιρό την επίθεσή τους, καθώς η γυναίκα είχε βρει κατεστραμμένο το φωτοκύτταρο ενεργοποίησης των φώτων και άλλοτε σπασμένη τη λάμπα. Μάλιστα είχε ειδοποιήσει σχετικά τους συγγενείς γείτονές της, μέχρι που το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκε.
Αυτό όμως που αντίκρισε είναι από τη μία ότι η παρουσία των σκύλων έσωσαν τον σύζυγό της και το σπίτι από τους κακοποιούς, από την άλλη όμως βρήκε μία εικόνα καταστροφής με διασκορπισμένα διάφορα αντικείμενα, όπως μία κατασκευή για γλάστρες, δέντρα και άλλα. Όλα χρησιμοποιήθηκαν για να διώξουν τους σκύλους και να μείνει ο δρόμος ανοιχτός για το εσωτερικό του σπιτιού, όμως ο φόβος από την κατάληξη μίας πέτρας που πέταξαν στα σκυλιά πάνω στη μεταλλική πόρτα, τους απέτρεψε και εξαφανίστηκαν.
«Παραβιάζοντας την αυλόπορτα επιχείρησαν να εκδιώξουν τα σκυλιά από τον κήπο δια της βίας, επιτιθέμενοι εναντίον τους με σφοδρότητα και αγριότητα, χρησιμοποιώντας και εκσφενδονίζοντας εναντίον τους αντικείμενα, όπως μία τριών κιλών πέτρα, η οποία τελικά «βρήκε» την εξώπορτα, μία γεμάτη γλάστρα, ένα ξύλινο βαρύ πάνελ και μία βαριά τουλάχιστον 15 κιλών σιδερένια κατασκευή με τον σωλήνα. Χρησιμοποίησαν επίσης ως ραβδί για να χτυπήσουν τα σκυλιά ένα σπασμένο δεντράκι και το μεταλλικό του στήριγμα», περιγράφει στη μήνυσή της η δικηγόρος, με βάση την εικόνα που αντίκρισε όταν ειδοποιήθηκε από τον σύζυγό της και έφτασε στο σπίτι.
«Έμαθα ότι συχνά δράστες τέτοιων επιθέσεων ανοίγουν τις αυλόπορτες και εκδιώκουν διά της βίας τα σκυλιά που είναι στον κήπο, ώστε οι ίδιοι να μπουν ανενόχλητοι μέσα στα σπίτια που «χτυπούν». Ακριβώς αυτό το σύστημα εφάρμοσαν και στην περίπτωσή μας» αναφέρει η μηνύτρια στην αναφορά της στο αστυνομικό τμήμα.
Οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Εχεδώρου έχουν αντιμετωπίσει και άλλα παρόμοια περιστατικά, γι’ αυτό διενεργούν έρευνα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση για τους επίδοξους ληστές.

Πηγή: Karfitsa..gr