Δ.Δέλτα : Δημοτικό συμβούλιο / Κοινωνικό ιατρείο αποκτά ο Δήμος

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης εισηγήθηκε από την πλευρά της διοίκησης, τη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου.
Η πρόταση του υπερψηφίστηκε και περιελάμβανε την ίδρυση κοινωνικού ιατρείου στη Σίνδο με συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών οι οποίοι θα εργαστούν εθελοντικά.
Σκοπός της ίδρυσης του κοινωνικού ιατρικού είναι να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της Σίνδου που έχουν ανάγκη πρωτοβάθμιας περίθαλψης, με δωρεάν πρόσβαση και άμεσα, την αναγκαία ιατρική φροντίδα, μιας και τα κέντρα υγείας σε Διαβατά και Χαλάστρα, βρίσκονται σε αρκετά μεγάλη απόσταση.
Ο κ.Ιωαννίδης μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας και οι άνεργοι οι συνάνθρωποι μας που έχασαν τη δουλειά τους έχουν ανάγκη σε ιατρική πρόσβαση. Αυτό το διασφαλίζουμε άμεσα και πιλοτικά με την έναρξη λειτουργίας του πρώτου κοινωνικού ιατρείου στον Δήμο.
Η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και δημόσιας υγείας Βούλα Ελευθεριάδου τόνισε ότι τόσο η οικονομική κρίση όσο και η πανδημία κατέστησαν ισχυρότατη την ανάγκη για την ίδρυση του κοινωνικού ιατρείου για τους δημότες που έχουν ανάγκη και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από ιδιωτικά ιατρεία». Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το ιατρικό κτίριο θα εγκατασταθεί δίπλα στο κοινωνικό παντοπωλείο στην Σίνδο. Στόχος είναι να επεκταθεί και και σε άλλες κοινότητες που δεν έχουνε κοινωνικό ιατρείο.
Ο δήμος Δέλτα θα συμμετέχει στον ορισμό των χρήσεων γης του συγκεκριμένου οικοπέδου, και σε όσα οικόπεδα γειτνιάζουν με την κατοικημένη Σίνδο ώστε να είναι συμβατές με την περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής και να μην προκαλούν ζητήματα ορθότητας χρήσης. «Για εμάς είναι μια μεγάλη νίκη σε μια μαραθώνια μάχη που δώσαμε υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των συμπολιτών μας καθώς καταφέραμε μέσα από επίμονο διάλογο και μακροχρόνιες διαβουλεύσεις να κάμψουμε τις μεμονωμένες πρωτοβουλίες που ήθελαν τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου καύσης επικίνδυνων και μολυσματικών υγειονομικών αποβλήτων στην περιοχή μας και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας».
»Για εμάς η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας της δημοσίας υγείας και της ασφαλούς διαβίωσης των παιδιών μας σε ένα περιβάλλον προστατευμένο από επικίνδυνα και μολυσματικά υλικά που θα επιβαρύνον την ατμόσφαιρα παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα και κανένα συμφέρον δεν μπορεί να αλλάξει αυτή μας την πεποίθηση. Ο αέρας που αναπνέουμε στον Δήμο μας θα είναι καθαρός και κατάλληλος για να ζούμε χωρίς το φόβο μολύνσεων. Η υποβάθμιση της περιοχής μας είναι ήδη αρκετά μεγάλη για να επιτρέψουμε και επιπλέον υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας» υπογράμμισε ο Γιάννης Ιωαννίδης.