Δήμ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ : Πολύπλευρη δράση αθλητισμού και πολιτισμού το “Axios Running Festival”

Προεπισκόπηση εικόνας
Μία νέα, πρωτότυπη και πολύπλευρη δράση αθλητισμού και πολιτισμού, το Axios Running Festival, θα διοργανωθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, μετατρέποντας τη Γιορτή της Μητέρας σε μία ημέρα άθλησης και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια!
Με την αμέριστη στήριξη του Δήμου Χαλκηδόνος, της τοπικής κοινωνίας και των αθλητικών και κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, ένα δρομικό γεγονός που έλειπε θα γίνει πραγματικότητα, καλύπτοντας τα υψηλότερα ποιοτικά στάνταρ και τις απαιτήσεις κάθε δρομέα.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο- Axios Gold Half Marathon, τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.-Axios Historic Route που απευθύνεται σε πρωταθλητές-τριες αλλά και σε όλους τους δρομείς υγείας, καθώς και τον Οικογενειακό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος Ενός Μιλίου (1.609,34 μ.). – Axios Social Family Mile, ο οποίος απευθύνεται σε δρομείς και βαδιστές κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης και σε όλη την οικογένεια, αποτελώντας διαδρομή αθλητικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, https://axiosrunningfestival.org.
Η διοργάνωση του Axios Running Festival αποτελεί μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και οι αγωνιστικές διαδρομές του φέρουν επίσημη πιστοποίηση μέτρησης World Athletics. Παράλληλα συνεργάζεται σε όλους τους τομείς με τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και με τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, γεγονός που συνιστά εγγύηση ποιότητας και επιτυχίας.
Ο νέος θεσμός θα διεξάγεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, συμπίπτοντας με τη Γιορτή της Μητέρας και θα διαθέτει πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού χαρακτήρα