Δήμος Θέρμης : 𝚺𝛖𝛎ά𝛎𝛕𝛈𝛔𝛈 𝛔𝛕𝛈𝛎 𝚨𝛉ή𝛎𝛂 𝛍𝛆 𝛕𝛐𝛎 𝛅𝛊𝛆𝛖𝛉ύ𝛎𝛐𝛎𝛕𝛂 𝛔ύ𝛍𝛃𝛐𝛖𝛌𝛐 𝛕𝛚𝛎 𝚬𝚲𝚻𝚨 𝛄𝛊𝛂 𝛕𝛐 𝛖𝛑𝛐𝛋𝛂𝛕ά𝛔𝛕𝛈𝛍𝛂 𝛕𝛚𝛎 𝚩𝛂𝛔𝛊𝛌𝛊𝛋ώ𝛎

Ταξίδι – αστραπή πραγματοποίησαν στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γρηγόρη Σκλήκα πραγματοποίησαν
► ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και
► η πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών Όλγα Γιαννιού.
Η συνάντηση, στην οποία ήταν «παρών» και
► ο βουλευτής Θεοφάνης Παππάς, ζητήθηκε από τον δήμαρχο στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για να ανατραπεί η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσει το υποκατάστημα των Βασιλικών.
⚠️Επιδόθηκαν προς τον κ. Σκλήκα οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης, του τοπικού συμβουλίου της Κοινότητας Βασιλικών και όλων των τοπικών συμβουλίων των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών καθώς και οι αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των φορέων της περιοχής με τις οποίες ζητείται η επαναλειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ.
👤Ο δήμαρχος Θέρμης εξήγησε στον κ. Σκλήκα ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί μια περιοχή με περισσότερους από δέκα χιλιάδες κατοίκους και πως το πλησιέστερο υποκατάστημα βρίσκεται στη Θέρμη, σε μια απόσταση που κυμαίνεται από 15 έως και 40 χιλιόμετρα για όσους θα θελήσουν να εξυπηρετηθούν από τα ΕΛΤΑ. Πρότεινε επίσης στον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ να παραχωρήσει ο Δήμος Θέρμης οίκημα για τη στέγαση του υποκαταστήματος προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος.
👤Ο κ. Σκλήκας από την πλευρά του εξήγησε ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Βασιλικών εντάσσεται σε έναν γενικότερο ανασχεδιασμό που περιλαμβάνει κλείσιμο περίπου 140 υποκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και οι ζημίες που παρουσιάζουν τα ΕΛΤΑ. Σημείωσε επίσης ότι και το συγκεκριμένο υποκατάστημα των Βασιλικών ήταν κι αυτό ζημιογόνο