Γιάννης Ιωαννίδης: Να ενισχυθεί η περιοχή μας με εναλλακτικές δραστηριότητες φιλικές προς στο Περιβάλλον

Για την ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης και του Δήμου Δέλτα ειδικότερα, μίλησε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης στον Flash 99,4 και στην εκπομπή του Γιάννη Μαγκριώτη.
Ο κ Ιωαννίδης τόνισε ότι ο Δήμος Δέλτα με την πάροδο των χρόνων έγινε τόπος υποδοχής ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων που δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της περιοχής και υπογράμμισε ότι ο ίδιος και η διοίκηση του Δήμου Δέλτα εκπονούν σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης προκειμένου να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση.
«Η πράσινη ανάπτυξη που προωθούμε είναι ορόσημο ανανέωσης, αναγέννησης και ανάσα ζωής για την περιοχή μας που απαντά στην υποβάθμιση του Περιβάλλοντος και κατ΄ επέκταση της ποιότητας ζωής καθώς μας δίνεται η ευκαιρία να μετατρέψουμε τα αρνητικά του τόπου μας σε συγκριτικά πλεονεκτήματα. Χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν και πρέπει να επενδυθούν στην περιοχή μας που έχει υποβαθμιστεί από την άναρχη και καταστροφική δραστηριότητα ανθρώπινου παράγοντα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ Ιωαννίδης και τόνισε την ανάγκη στήριξης του Δήμου Δέλτα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Κυβέρνηση.
Ο Δήμαρχος Δέλτα αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη να δημιουργηθεί στον Δήμο Δέλτα, τμήμα Πολιτικής Προστασίας με ειδικευμένο προσωπικό για την πρόληψη κινδύνων τεχνολογικών ατυχημάτων σε βιομηχανίες άλλα και καταστροφών από καιρικά φαινόμενα. «Είμαστε μια περιοχή που πληττόμαστε από οξεία περιβαλλοντικά προβλήματα και έχουμε έλλειψη Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη ατυχημάτων και καταστροφών. Δυστυχώς είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε βιομηχανική καταστροφή και σε κάθε τεχνολογική έκρηξη. Πέρυσι ζήσαμε τις επιπτώσεις του «Γηρυόνη» όπου η θάλασσα στο Καλοχώρι έφτασε κοντά στα σπίτια της Κοινότητας και την τελευταία στιγμή, άλλαξε φορά ο αέρας και σώθηκαν οι περιούσιες και αποφύγαμε τα χειρότερα», ανέφερε ο Δήμαρχος Δέλτα.
Ο κ Ιωαννίδης υπογράμμισε στην ανάγκη «να ενισχυθεί η περιοχή και όλο το Παραλιακό Μέτωπο του Δήμου Δέλτα, με εναλλακτικές δραστηριότητες φιλικές στο Περιβάλλον που θα «δέσουν» με την ανάπτυξη του τόπου μας και θα συνδέσουν την αγροτική παραγωγή με την εκπαίδευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου.
«Θεωρώ ότι στη Δυτική Θεσσαλονίκη και ειδικά στο Δήμο Δέλτα θα πρέπει να χωροθετηθούν δραστηριότητες που θα αγκαλιάσουν το περιβάλλον με βιοκλιματικά κτίρια, εκθεσιακό κέντρο και πάρκο εναλλακτικών δραστηριοτήτων που θα υποστηρίζει την βιώσιμη Ανάπτυξη που θέλουμε να δημιουργήσουμε» υπογράμμισε ο Γιάννης Ιωαννίδης.