Γεύσεις : Πατάτες φούρνου, σαν τηγανητές, αλλά χωρίς τις θερμίδες

Σε ποιον δεν αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες; Μικροί-μεγάλοι τις λατρεύουν και τις απολαμβάνουν σκέτες, ή ως συνοδευτικό με τα περισσότερα φαγητά τους.
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Οι τηγανιτές πατάτες είναι αρκετά παχυντικές και όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά και να κάνουμε γενικά μια ισορροπημένη διατροφή, τις στερούμαστε. Δεν θα έπρεπε όμως, καθώς υπάρχουν τρόποι να γίνουν πιο υγιεινές.
Συνταγή για «πατάτας μπράβας» -Ισπανικό τάπας σε χρόνο μηδέν

Εύκολη συνταγή για πατάτες φούρνου
Συγκεκριμένα, υπάρχει μία συνταγή που τις κάνει πολύ ελαφριές και ίσως και πιο νόστιμες από τις τηγανιτές.

Ο λόγος για τις πατάτες φούρνου που μπορούν να μας «ξεγελάσουν» με επιτυχία και να νομίζουμε ότι τρώμε πατάτες που έχουν τηγανιστεί σε μπόλικο λάδι.
Υλικά
1 κιλό πατάτες, κομμένες σαν τηγανιτές αλλά σε χοντρές φέτες
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Μαγειρεύετε τις πατάτες στον ατμό για 10-12 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζετε στο εσωτερικό τους αλλά να μη λιώνουν.
Μεταφέρετε τις πατάτες σε μπολ και τις περιχύνετε ομοιόμορφα με το ελαιόλαδο. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία έως και ώρες πριν από το ψήσιμο στο φούρνο, αφήνοντάς τις σε θερμοκρασία δωματίου.
Με μία μεγάλη τρυπητή κουτάλι τις μεταφέρετε σε αντικολλητικό ταψί, σε μια στρώση. Τις βάζετε στο φούρνο και τις αφήνετε να ψηθούν, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για περίπου 10-20 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, αλατίζετε και είναι έτοιμες για σερβίρισμα!
Και επειδή μια συνταγή για πατάτες δεν είναι ποτέ αρκετή, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε «πατάτας μπράβας» (η συνταγή εδώ), για να συνοδεύσετε την μπίρα σας.
Related Post
Η κουζίνα της γιαγιάς : Σορβάς – μία Ποντιακή σούπα στο πιάτο σας

Υπάρχουν κάποια φαγητά που πολλοί ξεχνάμε ή ακόμα χειρότερα δε μάθαμε ποτέ. Οι ρίζες μας, λοιπόν, είναι και θέμα φαγητού! Read more

Η Συνταγή τής Γιαγιάς : Συνταγή για γαριδομακαρονάδα -Εύκολη και κολασμένη

Γαριδομακαρονάδα. Και νηστίσιμο και πεντανόστιμο. Μια συνταγή για ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα. Υλικά γαριδομακαρονάδας 500 γρ. γαρίδες 1/2 κιλό Read more

Καθαρά Δευτέρα : Τα «νηστίσιμα» της αρχαίας Ελλάδας

Σουπιές με το μελάνι τους και ξύδι, σαλιγκάρια με πλιγούρι ή κριθάρι, καλαμαράκια και γενικότερα μαλάκια, χωρίς αίμα, κυριαρχούσαν στη Read more

Η κουζίνα της γιαγιάς : Κρουασάν γεμιστά με μήλο !

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΜΥΡΤΩ ΦΩΤΙΑΔΟΥ Η συνταγή για ένα γρήγορο πρωινό, μυρωδάτο και απολαυστικό. Θα είναι έτοιμο στο πιάτο σας σε Read more

Αφήστε μια απάντηση