ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ  : Συνελήφθη 36χρονος που είχε “ρημάξει” τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. – Πάνω από 100.000 ευρώ η λεία

Στην εξιχνίαση οκτώ ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα και υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη τα έτη 2008-2010 είχε ως αποτέλεσμα η αξιοποίηση και επιστημονική ανάλυση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού και η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 36χρονος ομογενής από την Γεωργία, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία και εκδόθηκαν έξι Εντάλματα Σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθη χθες το απόγευμα. Οι άνδρες της Αστυνομίας έφτασαν στα ίχνη του δράστη αξιοποιώντας DNA, που συνέλεξαν.
Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 35χρονου ομογενή συνεργού του από την Γεωργία, που αναζητείται και με τον οποίο διέπραξαν από κοινού από τις προαναφερόμενες ληστείες.
Ειδικότερα, ο 36χρονος από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2010 ενεργώντας από κοινού είτε με τον 35χρονο συνεργό του είτε με άγνωστους συνεργούς του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιών προέβησαν σε επτά τετελεσμένες ληστείες και μία απόπειρα ληστείας στα ανωτέρω υποκαταστήματα, σε διάφορες περιοχές της πόλης.
Επιπλέον, οι δράστες το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν πέντε δίκυκλες μοτοσικλέτες, τέσσερις εκ των οποίων χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση και διαφυγή τους κατά την τέλεση των ληστειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Νοέμβριο του 2011 συνελήφθη ως συνεργός του 36χρονου, 20χρονος (τότε) ομογενής, επίσης από την Γεωργία, με τον οποίο διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή των Αμπελοκήπων το 2009.
Το συνολικό αφαιρεθέν χρηματικό ποσό ανέρχεται σε 101.990,39 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη του συνεργού του.