VimaThess-NEWS : Δημότης online – Καλώς τα παιδιά τα ζουμπουρλούδικα !

Με χιούμορ…  γιορτή των ερωτευμένων !
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ …!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Επιτέλους χιόνισε και είδαμε και μια άσπρη μέρα με αυτόν το Δήμαρχο και τη διοίκησή του!!!
Λοιπόν είπαμε να το γιορτάσουμε και (μετά από κάποια θέματα υγείας που ξεπεράστηκαν ευτυχώς) να βγούμε να πούμε πέντε πράγματα για να ενημερωθεί ο κόσμος. Γιατί μέσα από τη στήλη αυτή ενημερώνεστε για το προσκήνιο και ειδικά για το παρασκήνιο στα δημοτικά δρώμενα.
14 Φεβρουαρίου … σήμερα, γιορτή των ερωτευμένων, και φυσικά δεν μπορούμε παρά να ξεκινήσουμε τις αναφορές μας από το δίδυμο των «πολιτικά ερωτευμένων» κ. Αναγνωστόπουλου και κ. Σαραφίδη.
Η μεταξύ τους σχέση περνάει ήδη το δεύτερο «Βαλεντίνο» τους και όσο παλιώνει γίνεται σαν το καλό κρασί : όλο και γευστικότερη. Ο δήμαρχος συνεχίζει να στηρίζει τον Κώστα σε όλες τις πράξεις του στο ΚΕΚ Νεφέλη.
Τον εξέλεξε στο Διαδημοτικό Όργανο, του ανανέωσε τη θητεία σαν Διευθύνων Σύμβουλο κλπ κλπ. Κι ο Κώστας από τη μεριά του όμως, πάντα παρών εκεί, πρόθυμος να στηρίξει τις επιλογές του δημάρχου πρώτος πρώτος. Μέχρι και στην τελευταία αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος ψήφισε την αφαίρεση κονδυλίων από έργα των Κουφαλίων την οποία πρότεινε ο δήμαρχος για να τα στείλει αλλού. Μέχρι εκεί έφτασε ο Κώστας.
Για το καλό του Δήμου φυσικά.
Τέλος πάντων, αυτή η σχέση φαίνεται ότι έχει αποκτήσει πλέον βαθιές ρίζες αφού οι δυο τους έχουν βρει τον τρόπο να συνεννοούνται μια χαρά. Κάποιοι μάλιστα έχουν δώσει στον Κώστα το προσωνύμιο «δήμαρχος του παρασκηνίου».
Ας πρόσεχε ο Ευσταθιάδης που είναι τελικά ο μόνος που πλήρωσε το μάρμαρο. Εκεί στη ΔΕΥΑΧ τι γίνεται τελικά? Τι φέσια είναι αυτά που φορτώνουν τον κοσμάκη? Εβδομήντα ευρώ στις νέες συνδέσεις της αποχέτευσης?
Μαζί με υποχρεωτικό σκαρίφημα που το χρεώνει ο κάθε υδραυλικός όσο θέλει? Και σαν να μην έφτανε αυτό, να βάζουν τώρα και 90% έξοδα αποχέτευσης στους λογαριασμούς του νερού. Σε αγροτικά χωριά? Να ποτίζεις δηλαδή το μπαξέ σου και να σου χρεώνουν και έξοδα αποχέτευσης. Και μαζί με αυτά βάλε άλλο ένα 80% τέλος για έργα, βάλε τα πάγια που χρεώνονται σε κάθε παροχή, βάλε τα ΦΠΑ 23% σε κάθε ένα από αυτά.
Ξεκινάς με χρέωση νερού π.χ. στα 50 € και με όλα τα υπόλοιπα καταλήγεις να πληρώνεις 175 €. Συν 125 € φέσια δηλαδή.
Είστε καλά ρε παιδιά? Στράτο Πιτίκη, πρόεδρε της ΔΕΥΑΧ, είναι διοίκηση αυτό να τσεκουρώνεται έτσι ο κοσμάκης ? Στου κασιδιάρη το κεφάλι θα μάθετε να κουρεύετε? Έτσι προστατεύετε τους δημότες? Για ενδιαφερθείτε λίγο για το πως θα ελαφρώσετε τον κόσμο γιατί όλος ο κόσμος σας την λέει.
Έτσι διοικεί κι η γιαγιά μου.
Και να μην ξεχνάμε ότι μόλις πριν λίγο καιρό στείλατε τετρακόσιες πενήντα (450) οικογένειες εν μέσω πανδημίας στην εφορία για να τους βεβαιωθούν τα χρέη. Για χαλαρώστε λίγο. Τόσο αναλγησία πια? Έλεος. Πάμε στην περιβόητη επιστολή της Ένωσης Γονέων. Το καζάνι σιγόβραζε εδώ και πολύ καιρό.
Από ότι ακούγεται, οι σχέσεις της αντιδημάρχου κας Κωστοπούλου με την Ένωση Γονέων, πολλούς Συλλόγους Γονέων και πολλά σχολεία ειδικά από τα χωριά Κουφαλίων και Χαλκηδόνας, είναι σε πολύ άσχημο σημείο. Έχουν φτάσει να μη μιλιούνται και να ετοιμάζονται και άλλες αντιδράσεις.
Πολλοί λένε ότι η επιλογή της για τη θέση αυτή ήταν ένα μεγάλο λάθος του δημάρχου αφού η συγκεκριμένη αντιδήμαρχος δημιουργεί συνεχώς πολλές αντιπαλότητες. Ο δήμαρχος πάντως στη συνεδρίαση πήρε το μέρος της και τη στηρίζει
. Έφτασε μάλιστα να ζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο από τους άλλους συμβούλους να καταδικάσουν την Ένωση Γονέων. Αν είναι δυνατόν. Πηγαίνουν φουλ απέναντι στην κοινωνία αντί να κοιτάξουν να διορθώσουν τα λάθη τους. Από τη μια βέβαια και ο ίδιος ο δήμαρχος έχει δημιουργήσει πολλές αντιπαλότητες στα χωριά των Κουφαλίων.
Από την άλλη ακούγεται ότι η κα Κωστοπούλου μαζί με άλλους ενδοπαραταξιακούς συμβούλους αλλά και εξωπαραταξιακούς, έχουν δημιουργήσει ομάδα η οποία «πρεσάρει» τον κ. Αναγνωστόπουλο. Για να το πούμε με κομψό τρόπο. Αλήθεια ή ψέμα, οι φήμες πάντως οργιάζουν.
Ανεξαρτητοποίηση Στεργιάδη. Προκάλεσαν εντύπωση οι βαριές κατηγορίες που απεύθυνε εναντίον του αρχηγού της παράταξης κ. Μηντζαρίδη. Εναντίον ενός ανθρώπου με τον οποίον συμπορεύτηκαν επί πολλά χρόνια μαζί. Και ο οποίος επέλεξε να του απαντήσει σε ήρεμο τόνο και με το ήθος που τον διακρίνει. Από κάποιους ακούγεται ότι πολύ πριν την ανεξαρτητοποίηση ο κ. Στεργιάδης είχε συνάντηση με το δήμαρχο. Κάποιες «κακές» γλώσσες αφήνουν να εννοηθεί ότι στη συνάντηση αυτή πήρε τη διαβεβαίωση για την ανάληψη αντιδημαρχίας το Σεπτέμβριο και ότι εδώ και καιρό έψαχνε την αφορμή να αποχωρήσει από τους Ενεργούς Δημότες. Κάτι ανάλογο ακούγεται και για τον κ. Διαμαντή, τον άλλον ανεξάρτητο. Θα δούμε στο κοντινό μέλλον αν έχουν ή δεν έχουν βάση οι φήμες αυτές και αν όλος ο καυγάς του κ. Στεργιάδη και του κ. Διαμαντή έγινε για το πάπλωμα.
Πάντως μετά την ανεξαρτητοποίησή τους στηρίζουν και οι δυο συνεχώς τη διοίκηση. Τυχαίο ?
Θα το δούμε σύντομα.
Αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι ο πρώην αρχηγός της παράταξης κ. Κυριακίδης δεν βγήκε να πει κουβέντα για την αποχώρηση, αφήνοντας να πλανάται ότι συμφωνεί με την ανεξαρτητοποίηση. Τελικά Μηνά, μήπως κάποιοι σκάβουν συντονισμένα τον πολιτικό σου λάκκο ? Μεγάλο θέμα έχει προκύψει με τις κερκίδες στα γήπεδα Κουφαλίων, Αδένδρου, Λουδία και Μ. Μοναστηρίου.
Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής οι κερκίδες πρέπει να αφαιρεθούν και να πληρωθούν πρόστιμα περίπου 500.000€ για την τοποθέτησή τους. Σημειωτέον ότι ο δήμαρχος απέφυγε να φέρει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο ή τουλάχιστον να ενημερώσει τους συμβούλους για τις ενέργειές του.
Το θέμα ήρθε στο τελευταίο συμβούλιο με παρέμβαση του ανεξάρτητου κ. Ευσταθιάδη. Με μια πρόχειρη έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι οι κερκίδες τοποθετήθηκαν επί διοίκησης Τσουκνιδά χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες άδειες. Το κόστος του έργου ήταν περίπου 200.000€. Τα 110.000 € πληρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση χωρίς να έχει τελειώσει το έργο.
Την πληρωμή των υπολοίπων 80-90.000 την σταμάτησε η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου γιατί διαπίστωσε παρατυπίες.
Τελικά μετά από καταγγελία στην Πολεοδομία επιβλήθηκαν στο Δήμο πρόστιμα περίπου 500.000 για ένα έργο 200.000. Το θέμα απασχολεί και την Εισαγγελία Διαφθοράς που διενεργεί προανάκριση και περιμένουμε εξελίξεις. Για να δούμε τι «λαγό» θα βγάλει η συγκεκριμένη υπόθεση και αν θα γίνει καταλογισμός των προστίμων σε πολιτικά πρόσωπα.
Πάντως το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, τα πρόστιμα είναι τεράστια. Ανταλλαγή δρόμου στη Γέφυρα. Βούιξε ο τόπος ότι κάποιοι βιάστηκαν να ψηφίσουν για να προχωρήσει η συγκεκριμένη ανταλλαγή.
Το θέμα έχει πάει στην Αποκεντρωμένη και εκείνη θα αποφασίσει αν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι νόμιμη. Στο παρελθόν πάντως – από ότι πληροφορηθήκαμε – τέτοιου είδους αποφάσεις απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Άρα υπάρχει δεδικασμένο. Βέβαια η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι τελική. Πιθανόν, από ότι μάθαμε, να υπάρξει και δεύτερο στάδιο και η Αποκεντρωμένη να περιμένει την τελική απόφαση για να πάρει θέση.
Σε κάθε περίπτωση όμως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ένας Δήμος μπαίνει στη διαδικασία να αξιολογήσει αν υπάρχει ωφέλεια από την ανταλλαγή ενός δρόμου με μια εταιρία που το επιχειρηματικό της πλάνο από ότι μας μεταφέρθηκε, προβλέπει να απασχολεί 30-40 εργαζόμενους και αυτό σε βάθος δεκαετίας. Άρα αν κάποιοι νομίζουν ότι θα επαναλειτουργήσει η παλιά Ομοσπονδία που απασχολούσε 3.500 κόσμο στα ντουζένια της, να ξέρουν ότι κάτι τέτοιο πιθανότατα δεν ισχύει.
Πολλά αρνητικά σχόλια για τον κ. Βαϊνά και τις επιδόσεις του ως αντιδήμαρχος.
Του καταλογίζονται πολλά και μεταξύ άλλων ότι δεν έκανε τίποτε για το ρέμα της Βαρδαρόβασης, το οποίο κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με μια μεγάλη νεροποντή να πλημμυρίσει πάλι τα χωριά του κάπου της Χαλκηδόνας. Επίσης του καταλογίζεται σοβαρή ολιγωρία και για το θέμα της τοποθέτησης νέων παιδικών χαρών στα χωριά.
Είναι κι άλλα που ακούμε για τις αντιδημαρχιακές του επιδόσεις αλλά θα επανέρθουμε σε νεότερη ανάρτηση.
Προσλήψεις προσωπικού στο Δήμο μας με αφορμή την πανδημία και ακούγονται πολλά παράπονα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τον τρόπο τον οποίο χειρίζεται το θέμα ο δήμαρχος και για τις προσλήψεις τις οποίες κάνει ο ίδιος προσωπικά. Πολλοί που έμειναν έξω από τις προσλήψεις παραπονιούνται γιατί ο δήμαρχος δεν έκανε μια κατάσταση με κοινωνικά κριτήρια από την οποία να επιλέγονται αυτά τα άτομα με απόλυτη διαφάνεια.
Αλήθεια κ. Αναγνωστόπουλε, γιατί δεν προχωράτε σε αυτές τις προσλήψεις με αξιοκρατία και απόλυτη διαφάνεια και δέχεστε να υφίστασθε αυτές τις κατηγορίες?
Δεν θα έχουν δίκιο μετά να έχουν παράπονα όσοι δεν έχουν μπάρμπα στην Κορόνη?
Αυτό είχατε υποσχεθεί στην κοινωνία προεκλογικά?
Πολλά εύσημα πήρε από την κοινωνία των Κουφαλίων ο κ. Μηντσιούδης μετά από την στάση του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο να καταγγείλει με σφοδρότητα την πράξη του κ. Αναγνωστόπουλου να αφαιρέσει κονδύλια από έργα των Κουφαλίων και να τα στείλει σε άλλα έργα.
Κάποιοι άρχισαν να βλέπουν ότι ο Μαυρουδής «ξυπνάει» από λήθαργο και αρχίζει να αποκτά και πάλι την παλιά του μαχητικότητα.
Το αντίθετο ισχύει για τον κ. Σαραφίδη του οποίου η στάση να υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη αφαίρεση κονδυλίων από τα Κουφάλια, σχολιάστηκε πολύ αρνητικά μέσα στα Κουφάλια.
Τελειώνοντας για σήμερα να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά στο δήμο μας σε σχέση με την πανδημία και να λειτουργήσουν τα σχολεία μας όπως πρέπει μετά τη χιονόπτωση και τον παγετό και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα σχετικά με τις απολυμάνσεις για το covid.
Καλή αντάμωση μετά από 1-2 εβδομάδες…

Δημότης – online !