VimaThess- News – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ : “Είμαι βέβαιος ότι θα βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση…”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο

Το VimaThess-News  φιλοξενεί  σήμερα  έναν φίλο από τα παλιά τον δήμαρχο Θερμαϊκού   Γιώργο Τσαμασλή

Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε όταν ήρθα το 1998 στην Χαλκηδόνα και ξεκίνησα την έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ” ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από τότε υπάρχει μια αλληλοεκτίμηση και μια αγνή φιλία και από της δύο πλευρές…

Τον ξεχώρισα από την πρώτη στιγμή για την εξυπνάδα του την τιμιότητα  και την εργατικότητα του… και φυσικά τον στήριξα ( και τον στηρίζω) σε  όλες τις επιλογές του … από την εποχή που ήταν Νομαρχιακός σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης

Πριν περάσουμε στην ζήτηση μας  ένα μικρό βιογραφικό 

Ο Γιώργος Τσαμασλής γεννήθηκε το 1960 στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη σχολή εργοδηγών μηχανολόγων. Είναι πατέρας δύο παιδιών.
Ανιχνεύοντας την προσωπική του διαδρομή θα συναντήσετε:
Την αυτοδιοικητική του εμπειρία: Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Γιώργος Τσαμασλής έχει ήδη συμπληρώσει 25 γόνιμα χρόνια στο χώρο της αυτοδιοίκησης έχοντας αποκομίσει τη δική του πολύτιμη εμπειρία για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών να συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη:
  • Το 1994 σε ηλικία 34 ετών εκλέγεται Νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης στην πρώτη αιρετή διοίκηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
  • Το 1998 επανεκλέγεται για δεύτερη συνεχή φορά Νομαρχιακός σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.
  • Το 2002 επανεκλέγεται για τρίτη συνεχή φορά Νομαρχιακός σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης αναλαμβάνοντας την θέση του Αντινομάρχη Ανάπτυξης και Εμπορίου.
  • Το 2006 στις τελευταίες Νομαρχιακές εκλογές επανεκλέγεται για τέταρτη συνεχή φορά Νομαρχιακός σύμβουλος στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης αναλαμβάνοντας αυτή την φορά την θέση του Αντινομάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας αλλά και την αντινομαρχία Τουρισμού. Ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την θέση του συντονιστή Νομαρχιακού έργου.
  • Το 2010 στις πρώτες Περιφερειακές εκλογές με το σύστημα Καλλικράτης εκλέγεται δεύτερος Περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας ανάμεσα σε όλους τους συνυποψηφίους του λαμβάνοντας 20.450 ψήφους.
  • Το 2013 εκλέγεται Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με Περιφερειάρχη τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Παράλληλα εκλέγεται πρόεδρος στον Οργανισμό Τουρισμού της Θεσσαλονίκης όπου παραμένει εως το 2015.
  • Το 2014 κατέρχεται ως επικεφαλής του συνδυασμού Θερμαγικός στις Δημοτικές εκλογές όπου καταλαμβάνει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ποσοστό 35% .
  • Μεταξύ άλλων, κατείχε τη θέση του προέδρου ποδοσφαιρικής ερασιτεχνικής ομάδας επί σειρά πολλών ετών, ενώ είναι μέλος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων.

 

Πως αντιμετωπίζεται την καραντίνα σαν δήμος :

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ - NewsbombΣ’ αυτή την πρωτόγνωρη διαδρομή, που ξεκίνησε τον Μάρτιο και συνεχίζεται σήμερα, είμαι δίπλα στους πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού. Η μόνη σκέψη μου είναι συνεχώς  στις οικογένειές τους , στην κοινωνία μας . Θέλω να  ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους  συνεργάζονται  και συμβάλλουν  στη συνολική προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι θα βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση.

Ο δήμος είναι κοντά στις ευπαθείς ομάδες 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ - NewsbombΈχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, όμως, είμαι πεπεισμένος πως θα λειτουργήσουμε με υπευθυνότητα για να ανταπεξέλθουμε στην  καθημερινότητά μας 

Η ατομική υπευθυνότητα συμπληρώνεται από την κοινωνική ευθύνη του Δήμου μας που εκφράζεται ποικιλοτρόπως.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα, η Διοίκησή μας αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των ευπαθών ομάδων, που διαρκώς μεγαλώνουν λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, επανενεργοποιεί την πολύ σημαντική υπηρεσία του για την Κατ’ Οίκον εξυπηρέτηση των ευάλωτων πολιτών (ηλικιωμένα άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, ΑμΕΑ κλπ) μέσα από Προγράμματα και τις Δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας. http://www.thermaikos.gr/

Οι κάτοικοι του Δήμου μας, που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και δε μπορούν να μετακινηθούν ή αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν, μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, 08:30 – 13:30, στις τηλεφωνικές γραμμές υποστήριξης πολιτών 23920 24010 και 23920 24356.

Ακολούθως, για να λειτουργήσουν αυτές οι υπηρεσίες θα πρέπει να διασφαλιστεί η υγεία και των εργαζομένων σε αυτές και όχι μόνο. Έτσι, έχουν καθιερωθεί οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με τις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου και, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να προγραμματίζεται ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. http://www.thermaikos.gr/news/announcement/til_rantevou_polites

Επιπροσθέτως, για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων σχετικά με την ύδρευση, τα απορρίμματα, το πράσινο, την οδοποιία, το φωτισμό κ.α. οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο πενταψήφιο 15331 καθημερινά (εργάσιμες μέρες), από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, που η κλήση του είναι με αστική χρέωση.

Ποια άλλη υποστήριξη παρέχεται στους δημότες …

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ - Newsbomb Ο κορωνοϊός δεν είναι μόνο σωματικό πρόβλημα, αλλά και ψυχικό, φροντίσαμε την παροχή ΔΩΡΕΑΝ καθοδήγησης και υποστήριξης όλων αυτών που το έχουν ανάγκη από Ειδικούς Επιστήμονες (Παθολόγο, Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Κοινωνιολόγο) της Εθελοντικής Ομάδας του Κέντρου Κοινότητας. http://www.thermaikos.gr/uploads/1_1_2020/1_nea_2020/10112020_simvouleutiki_upostiriksi.pdf

Η Διοίκηση του Δήμου μας, συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στον δημότη αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η έμπρακτη υποστήριξη δημοτών, επιχειρήσεων και ευπαθών ομάδων αποδεικνύεται για άλλη μία φορά από τη διοίκησή μας, η οποία προχώρησε σε μία νέα, γενναία μείωση των δημοτικών τελών, πιστή στις δεσμεύσεις της ν’ ακολουθήσει μία πολιτική με οικονομικές ελαφρύνσεις για όλους.

Είστε ο πρώτος δήμος στη ν Ελλάδα που ξεκίνησε την μείωση στα δημοτικά τέλη 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ - NewsbombΈπειτα από την περυσινή ελάττωση κατά 9%, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε, με 16 ψήφους υπέρ και 14 κατά, η πρόταση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Κωνσταντίνου Κούτουκα, για περαιτέρω μείωση κατά 12% των δημοτικών τελών για όλες τις οικογένειες και κατά 50% για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑμΕΑ κ.α.).

Τα έγινε με το πρόβλημα των σκουπιδιών που υπήρχε στο δήμο  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ - NewsbombΤα σκουπίδια στους δρόμους και τις πλατείες αποτελούν παρελθόν. Το ίδιο και τα ακριβότερα δημοτικά τέλη, τα οποία αφήνουμε πίσω μας, όπως και την αντιπολίτευση, και προχωράμε μπροστά. Η πολιτική της βέλτιστης αξιοποίησης των οικονομικών πόρων απαλύνει τους συμπολίτες μας από δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη και, παράλληλα, ενισχύει την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών και την ποιότητα ζωής μας.

Πριν κλείσουμε θα ήθελα δυο λόγια για τον τουρισμό στο δήμο σας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ - NewsbombΟ τουρισμός στον δήμο Θερμαϊκού  είναι η  κινητήρια δύναμη της περιοχής μας, αναγνωρίζουμε την αξία του συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία και δίνουμε έμφαση στη στήριξη της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας που αποτελεί τη βάση, γενικότερα της ελληνικής οικονομίας φέρνοντας προς ψήφιση στο νέο Προϋπολογισμό αυξημένους κωδικούς για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη.

Μια ευχη για το νεο ετος 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ - NewsbombΕύχομαι σε όλους  τους δημότες μας και σε όλο τον κόσμο υγεία οικογενειακή ευτυχία με ένα Ευτυχισμένο  2021

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με την σημερινή μας (αποκλειστική) συνέντευξη ολοκληρώνεται ο κύκλος των συνεντεύξεων που πήραμε και αισθάνομαι την υποχρέωσή να τους ευχαριστήσω τούς :

Αντιπεριφερειάρχες  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κ.κ  Κώστα Γιουτίκα (Εμπορίου –Ανάπτυξης) και κ. Χρήστο Μήττα (Υγείας)

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης  στους δημάρχους της  Θεσσαλονίκης Γ. Ιωαννίδη ( Δήμο ΔΕΛΤΑ)

Ιωάννη Ταχματζιδη ( Δήμαρχο ΛΑΓΚΑΔΑ ) και Γιώργο Τσαμασλη ( Δήμαρχο Θερμαϊκού)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Η  συνεντεύξεις θα συνεχιστούν με  επόμενη συνέντευξη ο Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαλκηδόνας κ. Λουκάς Ευθυμιάδης