VimaThess ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ : Τι έχουν να δουν ακόμα τα μάτια μας ;

Τι έχουν να δουν ακόμα τα μάτια μας;
Ξεκινάμε αμέσως με μια συμβουλή στους διοικούντες και στο δήμαρχο : παιδιά, βρείτε τρόπο να ξαναγυρίσετε στις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη και να σταματήσετε τις δια ζώσης που γίνονται τώρα. Και μάλιστα αν μπορείτε να κάνετε τις συνεδριάσεις και δια περιφοράς, όπως τις κάνατε πριν από καιρό, ακόμα καλύτερα για εσάς.
Μεγάλη μαγκιά θα κάνετε. Να μην σας βλέπει και να μην σας παίρνει χαμπάρι κανείς.
Γιατί σας το λέμε αυτό; Δεν φτουράτε ρε παιδιά. Τα σχόλια που ακούγονται από όσους κάθονται και παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, είναι πολύ άσχημα για αυτή τη διοίκηση. Λένε ότι σας γλεντάνε οι αντίπαλοί σας. Λένε ότι οι Μηντσιούδης, Μηντζαρίδης, Μαρκίδης και Ευσταθιάδης κάνουν πάρτι μαζί σας.
Και το άσχημο για το μέλλον είναι ότι αυτό θα συνεχιστεί όλο και πιο έντονα. Γιατί από τη μια δεν έχετε τα στελέχη για να τους κοντράρετε. Ποιος έχει τα κυβικά να βγει να μιλήσει απέναντί τους;
Ο δήμαρχος; Κάνει φιλότιμες προσπάθειες, αλλά δεν πείθει. Και πέφτει συχνά-πυκνά σε χοντρές γκάφες μέσα στις συνεδριάσεις. Έχει κι αυτή την ειρωνική διάθεση στο λόγο του η οποία τον δείχνει αντιπαθητικό σε πολύ κόσμο και τελικά του κάνει μεγάλη  ζημιά.
Ο κ. Βαϊνάς; Πολύ χαμηλών τόνων. Που και που να ακουστεί η φωνή του.
Ο κ. Κορδονούρης; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Ο κ. Τσακίρης; Που διαμαρτύρεται γιατί αργεί η συνεδρίαση και βιάζεται πότε να τελειώσουν για να σηκωθεί να φύγει;
Ο κ. Βασίλης Μπίκος; Ο μόνος που έχει ένα ειδικό βάρος στο λόγο του πλέον εξαφανίστηκε και δεν ακούγεται καθόλου η φωνή του. Από ότι φαίνεται πήρε τις αποφάσεις του και κούνησε μαντίλι. Κι έχει και το δίκιο του. Πώς να ξεχαστούν οι σταυροί που ΔΕΝ πήρε στον Άγιο Αθανάσιο. Γιατί να σκιστεί λοιπόν τώρα για κάποιους που του είχαν δείξει από πριν τις εκλογές τις διαθέσεις τους απέναντι στο πρόσωπό του;
Η κα Κωστοπούλου; Φόβος και τρόμος. Μόλις πάει να πει κάτι, τρέχει να τη διακόψει ο δήμαρχος μη τυχόν και ακουστεί τίποτα περίεργο. Μάλιστα κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι ούτε στα οικονομικά θέματα τα οποία είναι στην αρμοδιότητά της απαντάει η ίδια και ότι άλλοι απαντάνε αντί για αυτήν. Λένε ότι το πολύ-πολύ όταν μιλήσει, να πει κάτι για κανένα βάψιμο σε κάποιο σχολείο.
Όσο για τα νέα παιδιά της παράταξης, καταλαβαίνουν πλέον ότι όσα λιγότερα λένε τώρα, τόσο καλύτερα για το πολιτικό τους μέλλον. Γιατί έχει γυρίσει ανάποδα η κλεψύδρα για αυτή την παράταξη και κινδυνεύουν να καούν κι αυτοί μαζί της.
Ενδιαφέρον βέβαια θα έχουν στη συνέχεια από ότι φαίνεται οι τοποθετήσεις της κας Κοκκινίδου, η οποία έχει πολιτικό ένστικτο και δεν βάζει σε πρώτη μοίρα τα προσωπικά της συμφέροντά. Οψόμεθα.
Κι από την άλλη, για να το κλείσουμε το θέμα, τελικά αυτή η διοίκηση όχι μόνο δεν έχει τα πρόσωπα με το ειδικό πολιτικό βάρος και το λόγο, αλλά κι από μόνη της παίρνει την κατηφόρα με πατημένο γκάζι και πέφτει πάνω σε τοίχο. Η τελευταία της μεγάλη γκάφα, ήταν στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/10 με το θέμα της Δημοτικής Κοινωφελούς  Επιχείρησης (ΔΗΚΕΧ). Ειδικά μάλιστα όσοι είδαμε το πολύ πετυχημένο βίντεο του Vima Thess (https://youtu.be/tBUlZiOK7KE),  πεθάναμε στο γέλιο. Τέτοιες σκηνές μόνο σε θεατρικές παραστάσεις βλέπει κανείς.
Όσοι είδατε το βίντεο θα διαπιστώσατε ότι η διοίκηση έφερε ένα τόσο σημαντικό θέμα στο Συμβούλιο με εντελώς ερασιτεχνικό τρόπο. Ότι δεν είχαν ενημερώσει τον εκκαθαριστή ότι αυτή η Δημοτική Επιχείρηση είχε και μηχανήματα. Κι ο άνθρωπος το άκουσε αποσβολωμένος να του το λέει δημοσίως η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα Μπουρουτζή και του έπεσαν τα αυτιά. Και έμειναν όλοι παγωτό και πρώτος ο δήμαρχος που κατάλαβε ότι νέα γκάφα ξανά-μανά.
Και ρωτάνε πολλοί φίλοι και φίλες : ποιος το έκρυψε αυτό από τον εκκαθαριστή και γιατί ; Και γιατί έρχεται η κα Μπουρουτζή και το αναφέρει έτσι ξαφνικά και φυσιολογικά σαν να έλεγε «τι ωραίος καιρός σήμερα».
Και που βρίσκονται τώρα αυτά τα μηχανήματα; Και γιατί δεν δόθηκε στον εκκαθαριστή η κατάσταση των περιουσιακών στοιχείων που ανέφερε ότι την ζήτησε; Και γιατί δεν βρέθηκαν ποτέ τα συμβόλαια για τα ενοίκια που εισπράττονταν από την ενοικίαση των σφαγείων της Χαλκηδόνας σε ιδιώτη; Ποιος και γιατί έκρυψε αυτά τα στοιχεία;
Πάντως  από ότι πληροφορηθήκαμε, η υπόθεση αυτή μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις, οδεύει για το γραφείο του Εισαγγελέα. Κάτι όχι ασυνήθιστο για το Δήμο Χαλκηδόνος.
Και ρωτάνε πολλοί αν αυτό είναι το νέο ήθος που έφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος. Δεν νομίζουμε. Αντίθετα πιστεύουμε ότι πρέπει να Βγει ο δήμαρχος και να απαντήσει επιτέλους και σε αυτά τα ερωτήματα. Να μην κάνει ότι δεν τα ακούει. Γι΄αυτό τον ψήφισε ο κόσμος. Για να εφαρμόσει το νέο ήθος στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.
Και βέβαια για όλες αυτές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μέσα στις συνεδριάσεις, υπήρχε μια ελπίδα για το δήμαρχο, μια ακτίνα αισιοδοξίας. Αλλά τελικά φαίνεται όλο και πιο δύσκολο να εμφανιστεί όσο περνάει ο καιρός. Και σε αυτό βέβαια έχουμε και εμείς ως Vima Thess τη μεγάλη ευθύνη. Εξαιτίας των αποκαλύψεων τις οποίες κάναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Μιλάμε φυσικά για την πολυπόθητη σύμπραξη την οποία τόσο καιρό ετοίμαζαν οι δύο αρχηγοί. Αλλά δεν τόλμησαν μέχρι στιγμής να την προχωρήσουν λόγω του βάρους των έντονων αντιδράσεων που αντιμετώπισαν. Αντιδράσεις οι οποίες ήταν έντονες και για τους δύο.
Για το μεν δήμαρχο τόσο ενδοδιοικητικά από τα νεότερα μέλη της διοίκησης, αλλά και όσο κυρίως εξωδιοικητικά από προσωπικότητες που στήριξαν την παράταξη. Μάλιστα από ορισμένες τέτοιες προσωπικότητες της διοικητικής παράταξης, μάς μεταφέρθηκε η απολογητική διάθεση του δημάρχου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να ξορκίζει μπροστά σε αυτούς τη σύμπραξη. Αλλά αμέσως μετά να τους λέει ότι : Ε …. Αν τυχόν όμως έρθει και κάποιος μεμονωμένα, δεν θα του αρνηθούμε τη φιλοξενία. (Το επόμενο πλάνο που λέγαμε).
Όσο για τον κ. Σαραφίδη η αλήθεια είναι ότι μετά τις δικές μας αποκαλύψεις αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα μέσα στα Κουφάλια για την ενδεχόμενη σύμπραξη με τον κ. Αναγνωστόπουλο. Κατηγορήθηκε ότι συμπλέει σε μια σύνθεση δυνάμεων η οποία δεν έχει να προσφέρει τίποτε στα Κουφάλια, αλλά επιχειρείται για να εξυπηρετήσει άλλες καταστάσεις. Κι έτσι ο έμπειρος Κώστας είδε τη λακκούβα και έκανε πίσω. Στο ΚΕΚ βέβαια δεν στράβωσε κάτι. Όλα μέλι-γάλα μεταξύ τους. Εκεί είναι ένας άλλος κόσμος.
Και για να δείτε πόσο ενημερωμένο είναι το Vima Thess για τις προσπάθειες για σύμπραξη, σας μεταφέρουμε το παρασκήνιο από την τελευταία συνάντηση της παράταξης Σαραφίδη πριν 5-6 μέρες στο Μικρό Μοναστήρι. Εκεί υπήρξε μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Παπαμιχαήλ και Οκλαλιώτη. Ο μεν πρώτος ήταν αντίθετος στην σύνθεση ενώ ο δεύτερος 100% υπέρ. Μάλιστα ελεγχόμενες πληροφορίες μας ανέφεραν ότι ο κ. Οκλαλιώτης μετέφερε ότι είναι γραμμή του κόμματος να στηριχθεί τώρα πολιτικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.
Το γεγονός αυτό φέρεται να εξόργισε τον κ. Παπαμιχαήλ ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Οκλαλιώτη ότι δεν ισχύει τίποτε τέτοιο, ότι διαστρέφει τα γεγονότα και ότι μεταφέρει παραπληροφόρηση, αφού το κόμμα δεν ασχολείται στην παρούσα φάση με τις αυτοδιοικητικές ζυμώσεις.
Την άποψη του κ. Οκλαλιώτη φέρεται να στήριξαν οι κ.κ. Κούρας και Κορόνας (οι οποίοι και οι τρεις διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις με τον πρώην υποψήφιο δήμαρχο κ. Αραμπατζή). Όμως με την άποψη του κ. Παπαμιχαήλ συνέπλευσαν τελικά οι κ.κ. Χατζηκυριάκου, Κοκκίνου και τελικά και ο κ. Σαραφίδης. Έτσι προς το παρόν η σύμπραξη επισήμως ματαιώθηκε (ή αναβλήθηκε).
(Στο σημείο αυτό βέβαια να τονίσουμε ότι όσοι πιστεύουν ότι προκειμένου να γλυτώσουν από τον πολιτικό όλεθρο, θα αποτελέσει σωσίβιο για αυτούς η κομματική στήριξη, ας δουν τι έπαθαν άλλοι στο παρελθόν οι οποίοι κατέβηκαν με κομματική στήριξη. Άλλωστε το 2010 με την νίκη του διδύμου Δαϊκούδη – Μπίκου απέναντι στον κ. Αραμπατζή, δεν είναι μακριά. Και ας μην ξεχνάνε ότι η κοινωνία μετά την κρίση άλλαξε σε πολλά πράγματα και γύρισε την πλάτη στα κόμματα).
Συνεχίζοντας τώρα για τον κ. Οκλαλιώτη, η πληροφόρηση λέει ότι αποχώρησε από τη συνάντηση ιδιαίτερα στεναχωρημένος για την εξέλιξη της μη σύμπραξης. Κι αυτό γιατί η διάθεσή του να οδηγηθεί σε μία τέτοια επιλογή η παράταξή του και να μπει και ο ίδιος στο διοικητικό σχήμα για να βοηθήσει (όπως λέει και ο ίδιος σε αναρτήσεις του) το Δήμο μας, είναι πολύ μεγάλη. Είναι πραγματικά πολύ συγκινητική.
Εμείς μάλιστα από αυτό το βήμα – βλέποντας και διαβάζοντας τις αναρτήσεις του – τον προτρέπουμε να πάρει επιτέλους την μεγάλη απόφαση. Και για το καλό του Δήμου (το οποίο τόσο πολύ θέλει ο ίδιος να υπηρετήσει), να ενωθεί επιτέλους με τον κ. Αναγνωστόπουλο σαν μια ψυχή και ένα σώμα, προσπαθώντας να ξελασπώσει μαζί του από τη λάσπη αυτό το κάρο που λέγεται Δήμος Χαλκηδόνος. Ο κόσμος τους ξέρει πλέον και τους δύο καλά και βλέπει ότι η διάθεση για συνεργασία από τον κ. Οκλαλιώτη, έχει μόνο αυτό το σκοπό.
Και όλοι καταλαβαίνουμε ότι για το καλό αυτού το Δήμου, είναι διατεθειμένος να ξεχάσει τις παλιές του κόντρες με τον κ. Αναγνωστόπουλο που τους χώριζαν τόσα χρόνια, να ξεχάσει όσα έλεγε ο ένας για τον άλλον προεκλογικά και να τραβήξουν τώρα και οι δύο ενωμένοι σαν φίλοι από τα παλιά.
Εμείς από τη μεριά μας, θα θέλαμε να ζητήσουμε μόνο ένα πράγμα : να έχει η συνεργασία αυτή μόνο μια προϋπόθεση από τη μεριά του κ. Οκλαλιώτη. Που φυσικά είμαστε σίγουροι γνωρίζοντας και το ποιον του, ότι ήδη και ο ίδιος την έχει στο μυαλό του.
Επειδή δεν θέλουμε να σχολιάζουν οι κακές γλώσσες ότι αυτοί που θέλουν να πάρουν διοικητική θέση, το κάνουν μόνο για το μισθό, ζητάμε αν γίνει αυτή η συνεργασία, να γίνει με ΑΜΜΙΣΘΗ θέση. Κι αυτό γιατί δεν θέλουμε σε καμία των περιπτώσεων να φανεί στον κόσμο πως όποιος μπει στη διοίκηση νοιάζεται για τα 30.000 μισθά που θα πάρει ως το τέλος της θητείας.
Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Οκλαλιώτης δεν έχει σε καμία περίπτωση στο μυαλό του τα 30.000 € μιας έμμισθης θέσης προκειμένου να υπηρετήσει το Δήμο. Γνωρίζουμε ότι τέτοιο παζάρι δεν αρμόζει σε καμία περίπτωση στην προσωπικότητα του και είμαστε βέβαιοι πως αυτή του η διάθεση να βοηθήσει διοικητικά, δεν μπερδεύεται με διαπραγματεύσεις για μισθούς κλπ.
ΑΜΜΙΣΘΗ θέση λοιπόν Αντρέα. Είναι το πιο έντιμο σε περίπτωση που τελικά αποφασίσεις να μπεις στη διοίκηση για να βοηθήσεις τις τύχες αυτού του δύστυχου Δήμου. ΑΜΜΙΣΘΗ θέση για να βουλώσεις τα στόματα αυτών των λασπολόγων που τολμούν να ισχυρίζονται ότι αυτοί που θέλουν να μπουν στη διοίκηση το κάνουν μόνο για το μισθό. Είμαστε σίγουροι πως δεν θα μας διαψεύσεις ούτε εμάς, αλλά ούτε και τον κόσμο που σε παρακολουθεί.
Βέβαια θα παρακολουθούμε κι εμείς τις πολιτικές σου κινήσεις και αποφάσεις, αλλά είμαστε εκ των προτέρων σίγουροι ότι αν μπεις στη διοίκηση θα προσφέρεις χωρίς μισθό. Γιατί δεν νοιάζεσαι για το προσωπικό σου συμφέρον, αλλά γιατί αγαπάς πραγματικά αυτό το Δήμο.
Τώρα να πούμε και κάτι από το πολιτικό παρασκήνιο που μας μεταφέρθηκε για τις πολιτικές σχέσεις και τις πολιτικές κόντρες της κας Κωστοπούλου και μελών της διοίκησης. Η πληροφόρηση λέει ότι έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα στο εσωτερικό της διοίκησης. Τόσο με τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Μπατζαρακίδη, όσο και με τον Αντιδήμαρχο κ. Ανεστίδη. Υπήρξαν μεταξύ τους έντονες αντιπαραθέσεις σε σημείο να μην ανταλλάσουν σήμερα ούτε κουβέντα μεταξύ τους. Μάλιστα για τον κ. Ανεστίδη, ο οποίος κατά γενική ομολογία έχει δείξει ιδιαίτερο ζήλο στα καθήκοντά του, μας μεταφέρθηκε ένα ιστορικό συνεχόμενων τριβών με την κα Κωστοπούλου αλλά και ένα περιστατικό σε σχέση με κάποια καθαρίστρια σχολείου στον Άγιο στο οποίο είχε καταλυτική ανάμειξη η ίδια και το οποίο τον τάραξε ιδιαίτερα, σε σημείο να διακόψει την οποιανδήποτε επαφή του με την αντιδήμαρχο.
Αλλά και για τον κ. Μπατζαρακίδη μας μεταφέρθηκε ένα ιστορικό συνεχόμενων τριβών και έντονες καταστάσεις που συνέβησαν με την κα αντιδήμαρχο.
Επίσης μας μεταφέρεται ότι μέλη του Τοπικού Συμβουλίου του Αγίου Αθανασίου έχουν διακόψει τις σχέσεις τους με την αντιδήμαρχο Οικονομικών και έχουν σοβαρά πολιτικά παράπονα μαζί της.
Αυτά τα ενδεικτικά γεγονότα, σε σχέση και με τις έντονες κόντρες της αντιδημάρχου με φορείς όπως η Ένωση Γονέων, έχουν δημιουργήσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στη διοίκηση. Όμως ο δήμαρχος σε όλες τις περιπτώσεις έχει πάρει το μέρος της κυρίας αντιδημάρχου.
Να μην ξεχάσουμε να πούμε για τη διαμαρτυρία που διοργανώνεται την Κυριακή στη Νέα Μεσήμβρια για τη μη τοποθέτηση παιδικής χαράς στο χωριό μετά την αποξήλωση τους από την προηγούμενη διοίκηση. Είναι πραγματικά κρίμα 2,5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της να μην έχει βάλει μια παιδική χαρά η διοίκηση Αναγνωστόπουλου – Βαϊνά. Πραγματικά κρίμα.
Κι αν νομίζουν κάποιοι ότι στρώνοντας άσφαλτο τον τελευταίο χρόνο σε 3-4 δρόμους και βάζοντας μια-δυο παιδικές χαρές, θα ξεχάσει ο κόσμος ότι δεν έκαναν τίποτε για τον τόπο επί 3 χρόνια, τότε πραγματικά σκέφτονται με τη σκέψη της δεκαετίας του 70 και του 80.
Συμπαράσταση λοιπόν και στους κατοίκους της Μεσήμβριας αλλά και στους κατοίκους των άλλων χωριών όπως το Άδενδρο που βιώνουν το ίδιο πρόβλημα.
Κλείνοντας να τονίσουμε και πάλι το εξής που γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση : μην εκπλαγείτε αν δείτε να ΜΗΝ υπάρχει στις επόμενες εκλογές στα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων και το όνομα του σημερινού δημάρχου.
Όπως επίσης μην εκπλαγείτε αν οδηγηθούμε στις εκλογές ΜΟΝΟ με πρωτοεμφανιζόμενους νέους υποψήφιους δημάρχους. Η απαξίωση του κόσμου σε πρόσωπα που κούρασαν, φαίνεται να ευνοεί κάτι τέτοιο. Κι ο Ευσταθιάδης και ο γνωστός μας Χ των Κουφαλίων μαθαίνουμε ότι οργώνουν.
Αυτά για σήμερα. Καλή αντάμωση.
ΥΓ Αρη, Φώτη και Κώστα, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα συζητήσατε. Εδώ είμαστε.
Δημότης Οnline