“VIMAthess” Δ. Χαλκηδόνος : ” Η εμμονή ενός δημάρχου κατά μιας γυναίκας “

ΤΗΣ : Βαλσαμάκη- Γαλάνη Στέλλα

Μία εφαρμογή από τη Θεσσαλονίκη που “ήρθε” για να βελτιώσει ...

Η ΕΜΜΟΝΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΑ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Με την ανεξαρτητοποίηση και παραίτηση της Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Χαλκηδόνος κας Κοκκινίδου και την τοποθέτηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο ,με λύπη μου διαπίστωσα  άλλη μια φορά την εμμονική  συμπεριφορά του Δημάρχου  προς το πρόσωπο μου καθώς και την χειριστική και εκβιαστική συμπεριφορά του για την λειτουργία της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Χαλκηδόνος λόγω της “προσωπικής διαμάχης” που έχει μαζί μου χωρίς λόγο.  Εκτός αν ο μοναδικός λόγος είναι , ότι είμαι γυναίκα !!   Διότι προφανώς θεωρεί , ότι οι γυναίκες δεν μπορούν η δεν έχουν την ικανότητα η ακόμα και την δυναμική , να ασχολούνται με τα κοινά .  Πιστέψτε με, όμως, οι γυναίκες έχουν και την οξυδέρκεια και τις ικανότητες , να λύσουν πολλά από τα προβλήματα ενός δήμου,  με μοναδικό γνώμονα, το καλό των πολιτών.
Ιδρύσατε μια Επιτροπή Ισότητας στο Δήμο μας ,σταθήκατε προκλητικά  απέναντι στην Πρόεδρο και στα μέλη της και δεν την στηρίξατε ,  για μια διαμάχη με μία γυναίκα ? Πόσο υποκριτικό αλλά και ενδεχομένως μισογυνικό είναι αυτό ?
Να θυμίσω ότι σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ που είχε συγκαλέσει η Πρόεδρος και πρώην πλέον δημοτική σύμβουλος της παράταξης σας κας Κοκκίνιδου τον Μαίο του 2021 ,μας ενημέρωσε σχετικά με την συνάντησή της μαζί  σας ,για να σας εκφράσει μέσα σε όλα ,την δυσφορία μας ως Επιτροπή Ισότητας Δήμου Χαλκηδόνος για την απαξίωση από την μεριά σας, της δράσης «Γονείς και παιδιά με ειδικές ανάγκες» , που διοργανώθηκε με μεγάλη όμως επιτυχία. .
Η προβολή και η διαφήμιση της δράσης από την πλευρά του Δήμου, ήταν από ανύπαρκτη έως και εκκωφαντικά σιωπηρή και η παρουσία σας  διαδικτυακά , όπως μάθαμε εκ των υστέρων, ήταν χωρίς την πραγματική σας διάθεση αλλά  μετά από παρότρυνση της Προέδρου κας Κοκκινίδου.  Κι αυτό από μόνο του, δείχνει κάτι ….
Ένα άλλο πρόβλημα που δημιουργείται και αυτό θέλω να το καταγγείλω , είναι η στάση και τα λεγόμενα σας στην Πρόεδρο για το πρόσωπο μου  . Χαρακτηριστική σας έκφραση ,  “όσο η κα Βαλσαμάκη  έχει ενεργό ρόλο στην Επιτροπή , η στήριξη της διοίκησης θα είναι ανύπαρκτη  και θα είστε μόνοι σας” ,  δυστυχώς καταδεικνύει το πώς βλέπετε τους πολίτες του Δήμου μας  !!
Προς τιμήν της βέβαια, η κα Κοκκινίδου δεν πτοήθηκε από την συμπεριφορά σας, όπου και μας ζήτησε να συνεχίσουμε έστω και μόνοι μας το όποιο έργο μας και την ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτό ,όπως ευχαριστώ και όλα τα μέλη της επιτροπής για την εξαίρετη στάση τους .
Αναρωτιέμαι όμως …..
Ποιος είστε εσείς που ζητάτε να σας ζητήσω συγγνώμη??
Μήπως έχετε υπερεκτιμήσει τον εαυτό σας?
Μήπως έχετε μπερδέψει το ρόλο σας ?
Ποιος είστε εσείς που θα εκβιάσετε ακόμη μια φορά??
Ποιος είστε εσείς που θα παρακάμψετε και θα αγνοήσετε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την σύσταση αυτής της επιτροπής μη στηρίζοντας  την ?
Ποιος είστε εσείς που θα  κουνήσετε το δάχτυλο άλλη μια φορά στον κόσμο ??
Ένας Δήμαρχος δεν αντιμετωπίζει έτσι τους δημότες του ,δεν λειτουργεί με  προσβλητικές συμπεριφορές , εκτός κι αν αντιμετωπίζετε έτσι τις ικανές γυναίκες με όραμα και διάθεση για προσφορά ………
Όταν πιστεύουμε συνεχώς πως είμαστε το κέντρο του κόσμου και όλα οφείλουν να περιστρέφονται γύρω από εμάς, τότε αναδεικνύουμε ένα υπέρμετρο εγώ έξω από τα όρια της πραγματικότητας.
Να ξέρετε, ότι είναι τιμή μου που είμαι γυναίκα και είναι τιμή μου που συνεργάστηκα με την κα Κοκκινίδου ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Χαλκηδόνος αλλά και όλα τα μέλη της ανεξαιρέτως. Προσωπικά δεν θα σταματήσω να αγωνίζομαι για τα δικαιώματα των γυναικών,  που κάποιοι θέλουν εμμονικά να σωπάσουν .
Την  φωνή μας και την ανάσα μας δεν θα την σταματήσουν .
Κλείνοντας, θα ήθελα να σας τονίσω,  ότι το καλύτερο κάστρο που θα μπορούσε να κατέχει ένας δήμαρχος , είναι η αγάπη του λαού του !
Κι αυτήν , δεν την κατέχετε !
Με εκτίμηση
Βαλσαμάκη- Γαλάνη Στέλλα
Μέλος Επιτροπής Ισότητας Δήμου Χαλκηδόνος