VimaThess – Δήμος Χαλκηδόνος : Καλημέρα κύριε ΔΗΜΑΡΧΕ !

Πολλές φορές στην ζωή του ανθρώπου έρχεται η ώρα να πρέπει να πάρει μια σοβαρή απόφαση. Η ώρα να πει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ. Τότε στη ζυγαριά πρέπει να μπουν ενδεχομένως φιλίες, συμφέροντα κλπ και από την άλλη το συμφέρον των συμπολιτών σου ή των συνανθρώπων σου. Για μένα η ζυγαριά έγειρε χωρίς μεγάλη σκέψη προς την πλευρά των συμπολιτών μου.
Εδώ και 40 ημέρες περίπου στην ανατολική πλευρά του χωριού , όπου και η κατοικία μου, σχεδόν καθημερινά είχαμε το φαινόμενο της έντονης πνιγηρής δυσοσμίας σαν να καίγονταν σκουπίδια ή πλαστικά. [απροσδιόριστη μυρωδιά]. Θεώρησα υποχρέωσή μου προ 35 ημερών περίπου να ενημερώσω τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και μάλιστα να τεθώ στην διάθεσή του για λεπτομέρειες και βοήθεια. Λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζα τότε δεν είχα την ευχέρεια χρόνου να ασχοληθώ περισσότερο.

΄Αλλωστε πίστευα ότι θα υπάρξει το επιβαλλόμενο ενδιαφέρον . Έκτοτε και μέχρι την 19-10-2019 τηλεφωνικά πάντα ξαναενόχλησα άλλες τρεις φορές τον ίδιο Αντιδήμαρχο. Καμμία αντίδραση. Την Πέμπτη 24-10-2019 σε συνάντηση που είχαμε [για άλλο θέμα] στο πρώην Δημαρχείο Χαλκηδόνας ζήτησα από τον Αντιδήμαρχο να με ενημερώσει αν εντόπισε την αιτία αυτού του φαινομένου και μου απάντησε ότι αν και πήγε στην τοποθεσία που του είχα υποδείξει [ μάλιστα μαζί με τον Δήμαρχο] δεν εντόπισε κάτι. Και πάλι του επισήμανα την σοβαρότητα του προβλήματος και μου απάντησε ότι θα το εξετάσει. Το ίδιο βράδυ υπήρχαν αναρτήσεις από γειτόνισσά μου σχετικές με το θέμα στις οποίες απάντησα . Προφανώς τις είδε ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος και με μήνυμά του ζήτησε να ενημερωθεί περί τίνος πρόκειται. Του απάντησα ότι πρόκειται για το ίδιο θέμα για το οποίο πριν λίγες ώρες συνομιλήσαμε.
Σήμερα [26-10-2019] και περί ώρα 11.00 με το δικό μου αυτοκίνητο πήγα στην περιοχή την οποία είχα υποδείξει και διαπίστωσα τα παρακάτω
1.- ΄Ολη η περιοχή είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Σκουπίδια και διάφορα μπάζα παντού και μάλιστα μέσα σε ιδιωτικά χέρσα χωράφια.
2.- Βρήκα ένα φορτηγό με τρία άτομα που πετούσαν δίπλα στον αγροτόδρομο παλαιά έπιπλα και άλλα αντικείμενα τα οποία είχαν φέρει από την Θεσσαλονίκη. Τους ανάγκασα να τα ξαναφορτώσουν και να φύγουν και
3.- Εντόπισα την πηγή του κακού. Στο σημείο εκείνο ,κάτω από χώματα που είχαν ρωγμές έβγαινε ανοιχτόχρωμος καπνός με την ίδια μυρωδιά που μας βασάνιζε τόσες μέρες .
Βιντεοσκόπησα την τοποθεσία και φωτογράφησα τον ευρύτερο χώρο . Μπορείτε να δείτε την κατάσταση στο βίντεο και στις φωτογραφίες που κοινοποιώ.Ο χρόνος που μου χρειάστηκε ήταν μόλις 30 λεπτά.

Τι σημαίνει αυτή η ατελής καύση απορριμάτων [ άγνωστης προέλευσης και σύστασης] για την υγεία των χιλιάδων κατοίκων του Αγίου Αθανασίου? Διοχέτευση στην ατμόσφαιρα πολλών επιβλαβών αερίων και στοιχείων αλλά κυρίως διοξινών. Η διοξίνη δεν είναι υδατοδιαλυτή , αποθηκεύεται σωρευτικά στους λιπώδεις ιστούς των ζωντανών οργανισμών , και μέσω της τροφικής αλυσίδας καταφέρνει να” πολλαπλασιάζει ” τις ποσότητες της.Είναι μία χημική ουσία εξαιρετικά ύποπτη για καρκινογεννέσεις, ιδιαίτερα τοξική για τον άνθρωπο και ανθεκτική στην βιολογική αποικοδόμηση. Σκεφτείτε ότι η ημιπερίοδος ζωής της ,δηλαδή η μείωση στο μισό της αρχικής ποσότητας διαρκεί 3 έως 30 χρόνια.

Εδώ θέτω το ερώτημα , ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έχοντας να αντιμετωπίσει μια τέτοια καταγγελία για γεγονός που απειλεί σοβαρά την υγεία χιλιάδων ανθρώπων και την υποχρέωσή του για τον ευπρεπισμό και καθαρισμό δρόμων , πάρκων κλπ πού έπρεπε να δώσει βαρύτητα και προτεραιότητα? Μάλιστα όταν η καταγγελία προέρχονταν από ένα άτομο γνωστής σοβαρότητας και εμπειρίας? ΄Ενα άτομο που προεκλογικά συνεργάστηκαν για την επιτυχία του συνδυασμού και το οποίο δεν κινήθηκε από ταπεινά ελατήρια εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων , κοινωνικής καταξίωσης ή και βιοπορισμού?

΄Η μήπως ο κ. Αντιδήμαρχος θεωρεί ότι είναι γνώστης των πάντων και ικανός μόνος και χωρίς να ακούει κανέναν να μπορεί να επιλύσει όλα τα προβλήματα θεωρώντας ότι η θέση που του έδωσε ο πολίτης τον έκανε αφέντη και όχι υπηρέτη του κοινωνικού συνόλου? Δεν αντιλήφθηκε ότι η επιτυχία μόνο με την συνεργασία όλων μπορεί να έλθει και όχι με τον αυταρχισμό και την αλαζονεία?
Το ότι αναγκάστηκα να γράψω όλα τα παραπάνω είναι σίγουρα ότι πιo στενάχωρο έκανα στην ζωή μου και είναι η δεύτερη φορά.Πριν πολλά χρόνια για το ίδιο ακριβώς θέμα τίναξα στον αέρα τις σχέσεις μου με τον τότε Δήμαρχο. Ειλικρινά αν και στενοχωρήθηκα ποτέ δεν μετάνιωσα. Έτσι και τώρα. Ίσως αυτή η δημοσιοποίηση των γεγονότων γίνει αφορμή να αντιληφθούν κάποιοι αν τους φταίει ο γιαλός ή αν στραβά αρμενίζουν και οι συμπολίτες μου να μάθουν να διεκδικούν το δίκιο τους φανερά και χωρίς να διστάζουν.

απο το face book : Theodoros Kokkinidis

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, βουνό, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, παπούτσια, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση