BEST (Vima Thess News ) ΠΑΡΑπολιτικά … Σφηνάκια !

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

Με αγιασμούς στους προαύλειους χώρους των σχολικών συγκροτημάτων και με μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, ξεκινά μεθαύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά.
Η είσοδος μαθητών στα σχολεία θα γίνεται υποχρεωτικά με προστατευτικές μάσκες.

***********************

Τα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μετακίνηση των παιδιών από τα χωριά θα γίνουν τις ίδιες ώρες με πέρυσι.

***********************

Όλο και μικραίνει η μέρα το ταξίδι του ήλιου συρρικνώνει διαρκώς τη διαδρομή του !
Η νύχτα ( σε όλα) όμως μεγαλώνει… !

***********************

Και με όλα αυτά η επίσκεψη Μ. Βορίδη στην περιοχή μας έβγαλε ειδήσεις για την αγροτική περιοχή … . Να, φερειπείν για το γνωστό ζήτημα της τιμής στο Βαμβάκι τσιμουδιά από τον Υπουργό …
Ένα άλλο η διάσωση γαιών, που σέρνεται χρόνια και που οι δικαιούχοι κινδυνεύουν να επιστρέψουν το σύνολο των επιδοτήσεων που έχουν λάβει λόγω γραφειοκρατικής εμπλοκής, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να αναθέσει σε συνεργάτη του να διερευνήσει κ.λπ. κ.λπ.
Τους έχει βρει τον στόχο φαίνεται, δεσμεύεται τους λέει και ξεμπλέκει μαζί τους

***********************

Τους  ορισμούς των αντιδημάρχων, των άμισθων αντιδημάρχων κι εκείνων των εντεταλμένων συμβούλων είχαμε τελευταία σε όλους τους δήμους της περιοχής μας
Εκεί που δεν «μάτωσε’’ μαντίλι είναι στον δήμο Χαλκηδόνος
Ο δήμαρχος μετά από την γνωστή συμφωνία που αποκάλυψε πρόσφατα το  “vima thess NEWS “ που έχει  o δήμαρχος με τους κ.κ Μπίκο και Βαινά δεν πήρε την άδεια τους για αλλαγές …
Με λίγα λόγια …μία από τα ίδια… !

***********************

ΟΙ περισσότεροι αγρότες στα Κουφάλια  αυτή την περίοδο βρίσκονται σε ολιγοήμερες διακοπές, μετά και τα τελευταία ποτίσματα.
Θα υπάρξουν και ελάχιστες εξαιρέσεις που θα συλλέξουν το πρώτο βαμβάκι σε λιγότερο από τρεις βδομάδες ..!

***********************

«Οταν η Ευρώπη ανοίγει το στόμα της, είναι για να χασμουρηθεί» είχε πει ο Φρανσουά Μιτεράν και είχε απόλυτο δίκαιο. Κάπως έτσι απαντά στις συνεχόμενες και καθημερινές προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε Ελλάδα και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.
Ο Σουλτάνος βρίσκεται σε διαρκή μέθη μεγαλομανίας, εκβιάζοντας την Ευρώπη, άλλοτε με μεταναστευτικές ροές και άλλοτε με πολεμικές ιαχές δύο χώρες μέλη της. Μοναδική εξαίρεση η Γαλλία που φαίνεται να βάζει πλάτη, όχι όμως με το αζημίωτο..

***********************

Είδα με μεγάλη προσοχή το βίντεο με την καταγγελία που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Χαλκηδόνος Κώστας Κορώνας για την απευθείας ανάθεση και τον φωτογραφικό διαγωνισμό που έκανε ο δήμαρχος Χαλκηδόνος …!!!
Εκείνο όμως  που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η στάση  του δημάρχου με ένα επιχείρημα άνευ φ  ουσίας…και με φανερό το «τρακ» που είχε η απάντησή του…
Κατά τα αλλά ζούμε και  εμείς καλά αλλά… κάποιο μάλλον νομίζουν ότι μας δουλεύουν … αν κρίνουμε από την απάντησή τους !

***********************

Συνεχίζονται τα έργα για την αποχέτευση στο δημοτικό διαμέρισμα Χαλκηδόνας
Ένα έργο πνοής που ξεκίνησε ο πρώην δήμαρχος Χαλκηδόνας  Παναγιώτης Τσιτουρίδης και ολοκλήρωσε την μελέτη για να γίνει το έργο η διοίκηση Δαικούδη –  Μπίκου
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε …

***********************

Νέα δικαστική «διαμάχη» στο εκλογοδικείο μεταξύ Ευσταθιάδη – Σαραφίδη .
Τον Οκτώβριο το αποτέλεσμα αυτής

***********************

Έτσι γίνεται κάθε χρόνο. Μ’ έναν παράξενο τρόπο οι πολλοί Λαγκαδιναίοι  επιστρέφουν στην πόλη όταν ανοίγουν τα σχολεία…
Στο κεντρική πλατεία του Λαγκαδά εθεάθη δημοτικός σύμβουλος με «αιθέρια» υπαρξη και αμέσως άρχισαν οι μουρμούρες…
***********************
 Φέτος αντί για ΔΕΘ λέει θα έχει ΜΕΘ. Αν και πολλοί φοβούνται ότι για κείνους δεν θα έχει, διότι θα έχουν καλυφθεί οι θέσεις με το νέο κύμα.
Ο κόσμος ανησυχεί πολύ με την εξελισσόμενη κατάσταση, εν μέσω θέρους μάλιστα. Κι επιπλέον έχει χαθεί η εμπιστοσύνη, πολλοί πλέον πιστεύουν ότι οι αρμόδιοι δεν μας λένε πόσα κρούσματα και πού, ότι τα κρύβουν, πως προέχει ο τουρισμός κ.λπ. κ.λπ.
Εν τω μεταξύ  κι ενώ η κατάσταση χειροτερεύει, αποδομείται κι ο Βασ. Κικίλιας.
Ο οποίος αν και κρυμμένος στην ανοιξιάτικη μάχη με τον κορονοϊό, εν τούτοις εμφανιζόταν ως ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης.
Και μετά σου λέει αξιόπιστες δημοσκοπήσεις. Πώς γίνεται;
Τώρα που τα πράγματα εξελίσσονται πολύ επικίνδυνα με την πανδημία, του αφαιρούνται αρμοδιότητες. Πώς θα πάει η χώρα στο μέτωπο της Υγείας χωρίς στρατηγό; Κυρίαρχος παίκτης στον τομέα αναδεικνύεται και τυπικά ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, που είχε δώσει την πρώτη μάχη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

***********************

Καλό Σαββατοκύριακο …