BEST (VIMA thess) : ΠΑΡΑπολιτικά … Σφηνάκια !

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

                                                                                                                                              “VIMA thess

Πάλι μαζί…  συνεχίζουμε με τα «σφηνάκια» της ενημέρωσης … !
Η ΝΔ ήταν και είναι κατά της απλής αναλογικής, άλλωστε στην αυτοδιοίκηση που είχε εφαρμοστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ την κατάργησε με το που ανέλαβε κυβέρνηση, με το καλημέρα. Και παραχώρησε και ειδικές εξουσίες στους ήδη εκλεγέντες απλοαναλογικώς και μειοψηφούντες δημάρχους, να διοικήσουν με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής των δήμων όπου τους δόθηκε πλειοψηφία.
Σημεία των καιρών… !
****************
Γιόρτασαν  χθες, διαφορετικά βέβαια λόγω κορονοϊού αλλά την τίμησαν την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ σε πολλούς δήμους της Β Θεσσαλονίκης
Ναι, γι’ αυτό ίσως και μια κάποια μελαγχολία, σε άλλο κόμμα τώρα βρίσκονται, άλλο κόμμα τιμούσαν, το οποίο υπάρχει λένε αλλά είναι σαν να μην υπάρχει.
Βέβαια ξέπεσε κιόλας το κόμμα, τα περασμένα μεγαλεία αναθυμούνταν, δεν ήταν να τους παίρνει κι η χαρά. Στο ελληνικό DNA όμως υπάρχει το ‘’πάλι με χρόνια με καιρούς…’’, οπότε όλα καλά και χρόνια πολλά.
****************
Συμπαρίσταμαι στον πληττόμενο κλάδο των εκπαιδευτικών, που υποχρεώθηκε βάναυσα να επιστρέψει στα σχολεία μετά από ένα εξάμηνο. Και καταγγέλλω το ανάλγητο σύστημα που δεν φρόντισε να στείλει έστω ψυχολόγους για υποστήριξή τους.
****************
Παρακολουθώντας το βίντεο από το δημοτικό συμβούλιο Χαλκηδόνος ανακάλυψα ότι για μία ακόμη φορά η υποκρισία περισσεύει …
Θετικό… ότι θα λειτουργήσει προσεχώς  ασθενοφόρο για της ανάγκες του Κέντρου Υγείας Κουφαλίων
****************
Καμάρωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι στη χώρα διεξάγονται ημερησίως 17.000 τεστ για τον κορονοϊό. Και την ίδια μέρα το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, που υποδέχεται τον κύριο όγκο τους κάνοντας τον εργαστηριακό έλεγχο, ανακοίνωσε ότι μπλόκαρε, καθώς ξεπεράστηκε το όριο προμήθειας αντιδραστηρίων. Στην τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός συνεχάρη επίσης τον επανακάμψαντα Σωτ. Τσιόδρα για την άψογη ενημέρωση του λαού.
Μέχρι στιγμής δεν προέκυψε κάτι για τον εθνικό λοιμοξιωλόγο.
****************
Πρώτη  φορά στα χρονικά… Αστυνομικές παρεμβάσεις και ποινές σε Ρομά για διατάραξη κοινής ησυχίας εξαιτίας γλεντιού και παράβασης του νόμου, εν προκειμένου της συσσώρευσης αριθμού καλεσμένων σε κοινωνική εκδήλωση.
Ας όψεται ο κορονοϊός. Δεν ξανάγινε. Τα στραβά μάτια, τέλος. Τέρμα η αναγνώριση κάποιας υποτίθεται ιδιαιτερότητας της φυλής, που δημιουργεί καθεστώς συστηματικής παρανομίας. Συνήθως εις βάρος των υπολοίπων.
****************
Σε επιφυλακή βρίσκονται στο δήμο Ωραιοκάστρου εν όψει της συνεχιζόμενης υψηλής θερμοκρασίας των τελευταίων  ημερών
Μπράβο δήμαρχε …
****************
ΚΙ ενώ ο Ερντογάν θεωρεί ότι μπορεί να επαναλάβει τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου πριν από πέντε αιώνες, με άλλο όμως αποτέλεσμα, δείχνει επίσης διατεθειμένος να διεκδικήσει κάμποσα ελληνικά νησιά, όσα τουλάχιστον τον εξυπηρετούν στους χάρτες τους και στην ιστορία που θέλει να ξαναγράψει…
Οπότε ο Κουφαλιώτης  αναρωτιέται μήπως τελικά οργανώσει απόβαση και στο νησάκι που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Αξιού στα Κουφάλια ;
****************
ΓΙΑ άλλη μια φορά ο υπουργός Μάκης Βορίδης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τις δέουσες παρεμβάσεις, συναντήσεις, επαφές ώστε «να πληρωθούν άμεσα» οι παραγωγοί, των οποίων οι δεντροκαλλιέργειες επλήγησαν το 2017 και από τότε εκκρεμεί η πληρωμή των αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ. Τόσες φορές δεσμευμένος πια που δεν θα μπορεί να κουνηθεί απ’ την καρέκλα.
Άλλωστε ως γνωστόν το τάξιμο δεν χαλάει σπίτι, το δόσιμο είναι το πρόβλημα….
****************
Επίσκεψη στα σχολεία του δήμου και ενημέρωση από όλους τους διευθυντές εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς  έκανε  ο δήμαρχος Δελτία Γιαννης Ιωαννιδης
Πάντα κοντά στα τοπικά  προβλήματα του δήμου Δέλτα ο δήμαρχος
Δείχνει το παράδειγμα …και σε άλλους που πάνε στις  11 η ώρα στο δημαρχείο …!!!
Ονόματα δεν λέμε …
Ο νοών  νοητό… !
****************
Μ’ αυτά και με τούτα, προέκυψαν διάφορα ζητήματα. Κι οι δέουσες απαντήσεις, επίσης.
– Οι μαθητές του γυμνασίου και λυκείου, ρωτάνε επιμόνως αν θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στις καταλήψεις.
– ΜΑΣ καταράστηκε μάλλον ο βασιλιάς Καρνάβαλος, που δεν τον γιορτάσαμε φέτος τις Απόκριες και θα φοράμε μάσκες όλη μέρα κάθε μέρα.
– Κυρώσεις, είπαν, σε όσους μαθητές δεν θα φοράνε μάσκα. Λογικά θα τους παίρνουν πίσω το παγουρίνο.
****************
Έφτασε 4 Σεπτεμβρίου  χθες και 39 το θερμόμετρο, καλοκαίρι !
Ολοκληρώθηκε ημερολογιακά, επί της ουσίας η καλοκαιρινή περίοδος συνεχίζεται, έχει δρόμο ακόμα μέσα στον καινούριο μήνα.
****************
ΜΕ τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ξεκινήσουν τα σχολεία, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται.
Και καθώς θα χειμωνιάζει θα προκύψουν σκηνές απείρου κάλλους. Τα μυξιάρικα με τις μάσκες.
Κι όταν θ’ αρχίσουν οι ιώσεις, με τις καταρροές και τους πυρετούς, πώς θα τις ξεχωρίζουν απ’ τους κορονοϊούς;
Εκτός κι αν η μάσκα περιορίσει και τη μετάδοση των εποχικών λοιμώξεων στα σχολεία.
****************
Ένας  χρόνος από την διοίκηση Τσαχματζιδη στο δήμο Λαγκαδά και η δημοτική αρχή το γιόρτασε με την υπόσχεση να ανεβάσουν ακόμη ποιο ψηλά τον «πήχη» με περισσότερα έργα και ανάπτυξη για το δήμο Λαγκαδά
Πάλι μαζί την ερχόμενη εβδομάδα …
Καλό Σαββατοκύριακο…

Για καταγγελίες και παράπονα στο τηλέφωνο : 6998600060  Εmail :  takalanta@hotmail.gr

 

“ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ “

                                                                                                                                              “VIMA thess”