Δ. ΔΕΛΤΑ : Συνελήφθησαν 3 άτομα για παράνομη απόρριψη χημικών αποβλήτων σε αγροτική έκταση

Πάνω από 3.500 χιλιάδες τόνους επικίνδυνων χημικών αποβλήτων απορρίφθηκαν ανεξέλεγκτα τον τελευταίο μήνα σε αγροτική έκταση του δήμου Δέλτα στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο οδηγοί εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης (20/10) να μεταφέρουν με φορτηγά τα επικίνδυνα απόβλητα και να τα απορρίπτουν στην αγροτική έκταση. Το τρίτο άτομο που συνελήφθη είναι ο χειριστής μηχανήματος έργου, ο οποίος φέρεται να συγκέντρωνε τα απόβλητα στο σημείο. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα φορτία είχαν παραληφθεί από εργοστάσιο που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ η απόρριψή τους φέρεται να έγινε κατόπιν εντολών δύο ατόμων που είχαν αναλάβει σχετικό έργο για λογαριασμό εταιρείας ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι απορρίψεις έγιναν χωρίς προηγούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση, με αποτέλεσμα τη ρύπανση του εδάφους, του υπεδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα

Η υπόθεση ερευνήθηκε από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ελέγχων αλλά και καταγγελιών για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

error: Content is protected !!