ΚΟΥΦΑΛΙΑ – ΜΕΒΓΑΛ: Ολοκληρώθηκε η επέκταση του τυροκομείου – Επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ

Tην τελευταία φάση της επένδυσης, συνολικού ύψους 12,5 εκατ. ευρώ, για την επέκταση της δυναμικότητας του τυροκομείου της, ολοκλήρωσε η ΜΕΒΓΑΛ. 

Η επένδυση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Οικονομικός μετασχηματισμός αγροτικού τομέα» και του υποέργου «Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0. 

Από το συνολικό προϋπολογισμό των € 12.461.223,26 εκ. ποσό € 5.607.550,48 εκ. καλύφθηκε μέσω δημόσιας ενίσχυσης από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».

Η νέα επένδυση σύμφωνα με τη ΜΕΒΓΑΛ διασφαλίζει «ακόμη υψηλότερη ποιότητα στο τελικό προϊόν, αυξάνει σημαντικά την παραγωγική δυναμικότητα του τυροκομείου, βελτιώνει τον διαχωρισμό ορού τυροπήγματος και περιορίζει τις απώλειες προϊόντος, ενισχύοντας την ενεργειακή αποδοτικότητα, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας ανά μονάδα προϊόντος».

Image

Όπως επισημαίνεται, η επένδυση για την ενίσχυση της δυναμικότητας του τυροκομείου κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για φέτα ΠΟΠ, στηρίζοντας τη μοναδικότητα και το κύρος του εθνικού προϊόντος στην εγχώρια αγορά και κυρίως στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα η επένδυση «ενισχύει την ελληνική κτηνοτροφία και προβατοτροφία και αναδεικνύει την τεχνολογική καινοτομία στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος, δήλωσε ότι «Η πίστη της ΜΕΒΓΑΛ στη φέτα είναι διαχρονική. Η εταιρεία μας ξεκίνησε το 1950 ως μονάδα παραγωγής τυριών, ήταν η πρώτη εταιρεία που καινοτόμησε κυκλοφορώντας στην αγορά την επώνυμη συσκευασμένη φέτα και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και την εξωστρέφεια του κλάδου».

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Image

Σχετικά με τη ΜΕΒΓΑΛ

Η ΜΕΒΓΑΛ  είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες παραγωγής φρέσκων γαλακτοκομικών. Δραστηριοποιείται στην καρδιά της Μακεδονίας, όπου παράγεται το 65% του φρέσκου γάλακτος της Ελλάδας και εισκομίζει την καλύτερη πρώτη ύλη από 504 φάρμες της περιοχής. 650 εργαζόμενοι φροντίζουν καθημερινά, ώστε τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ να φτάνουν σε χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα και σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από το 1950 η εταιρεία υπογράφει περισσότερα από 430 προϊόντα, που έγιναν γνωστά για τις γεύσεις και τη διατροφική τους αξία, ενώ είναι πιστοποιημένα για την υψηλή τους ποιότητα.

Η εταιρεία εναρμονίζει τις λειτουργίες της με τους επιδιωκόμενους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και  δημιουργεί καλύτερους όρους για το περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας υλοποιούνται καθημερινά μέσα από το πρόγραμμα «ΜΕΒΓΑΛ Αγάπης Έργα».