ΣΠΟΡ – Δόξα Άδενδρου : 1964-’65 Ο πρώτος επίσημος τίτλος της Δόξας ( ΜΕΡΟΣ ΤΈΤΑΡΤΟ)

ΤΟΥ : ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΛΑΜΙΔΑ

1964-’65 Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ:

Μετά από ένα χρόνο υποχρεωτικής… αγρανάπαυσης, αφού την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο (1963-’64) δεν διοργανώθηκε από την ΕΠΣ Μακεδονίας το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, της Περιφέρειας Ν. Θεσσαλονίκης, η Δόξα κατέκτησε τον τίτλο στον α’ όμιλο της Γ’ κατηγορίας και καθώς δεν “κατέβηκε” να αγωνιστεί στους αγώνες κατάταξης, η πρωταθλήτρια του β’ ομίλου Ελπίδα Προχώματος (η σημερινή Αναγέννηση) επανήλθε πανηγυρικά στην Β’ κατηγορία. Την επόμενη χρονιά (1965-’66) μάλιστα, αν και νεοφώτιστη, στον α’ όμιλο της Β’ κατηγορίας, (δεν υπήρχε πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας στην Περιφέρεια Ν. Θεσσαλονίκης τότε) κέρδισε το πρωτάθλημα απ’ τον Καμπανιακό, θέμα για το οποίο θα γράψω αύριο.
Για να γίνουν όλα αυτά όμως, έπρεπε πρώτα, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 1964, να εκλεγεί μια διοίκηση που την αποτελούσαν αρκετοί νέοι άνθρωποι τότε, όπως ο πρόεδρος Γιώργος Πασαλής, ο αντιπρόεδρος Κώστας Τσάτσος, ο έφορος ποδοσφαίρου Αλέκος Τεσσαρομάτης, ο γενικός γραμματέας Στέργιος Κίκας, ο έφορος ιματισμού Πολύβιος Πουλημένος, ο ταμίας Βασίλης Ψυχλούδης, ο ειδικός γραμματέας Γιαννακός Αγγελούδης, ο έφορος γηπέδου Αργύρης Χαρινάς και οι σύμβουλοι: Γιάννης Αραμπατζής, Δημήτρης Κουκλάς και Νίκος Νύχτας. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν τις διασυνδέσεις… και τον τρόπο, κι’ έτσι μέσω ενός γνωστού του κ. Κ. Τσάτσου, ζήτησαν από τον τότε πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ και μετέπειτα πρόεδρό της, Δημήτρη Κοψιδά, την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας της Περιφέρειας Ν. Θεσσαλονίκης, όπως και έγινε.
Στην επάνω φωτογραφία, από το αρχείο του Γιάννη Μαραντέλου, διακρίνονται από αριστερά, πάνω σειρά: Μιχάλης Καραγκιαούρης, Γιώργος Φωτόπουλος, Θανάσης Νύχτας, Μιχάλης Καμαράς, Αδάμ Πέϊκος και Γιάννης Κούσης. Κάτω σειρά: Τάκος Στεργιανός, Γιάννης Ορμάνης, Βασίλης Μαστροθύμιος, Κώστας Αργυριάδης και Χρυσομάλλης Αρχοντόγλου.
Στην κάτω αριστερά φωτογραφία, από το αρχείο της ΕΠΣΜ, είναι η τελική βαθμολογία εκείνου του πρωταθλήματος, με την Δόξα να αφήνει πίσω της, τον Εθνικό Μαλγάρων, τον Ολυμπιακό Κυμίνων και τον Μ. Αλέξανδρο Βραχιάς, ενώ στην κάτω δεξιά φωτογραφία, είναι η ίδια ομάδα μαζί με τρεις παράγοντες. Διακρίνονται από αριστερά, πάνω σειρά: Γιώργος Πασαλής (πρόεδρος) Στέργιος Κίκας (γεν. γραμματέας) Νίκος Καραγκιαούρης, Θανάσης Νύχτας, Θανάσης Καραγκιαούρης, Παναγιώτης Στράτος, Παναγιώτης Σταθάκης, Μιχάλης Καραγκιαούρης (εκτός ενδεκάδας) Γιάννης Κούσης και Πολύβιος Πουλημένος (έφ. ιματισμού). Κάτω σειρά: Γιάννης Ορμάνης, Βασίλης Μαστροθύμιος, Κώστας Αργυριάδης, Χρυσομάλλης Αρχοντόγλου και Παράσχος Μπαλαμπάνης. *Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 16 ποδοσφαιριστές που διακρίνονται και στις δύο φωτογραφίες, μόνο ο συγχωρεμένος Γιάννης Κούσης (από την Βραχιά) ΔΕΝ ήταν από το Άδενδρο!!!

 

Οι αγώνες μπαράζ, για την άνοδο στην Β’ κατηγορία δεν έγιναν,

επειδή δεν “κατέβηκε” να αγωνιστεί η Ελπίδα Προχώματος

όπως φαίνεται και από το έγγραφο που βρήκα στο αρχείο της ΕΠΣΜ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα στέκονται
Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα