ΠΥΛΑΙΑ – ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ : Ενημερωτικές ομιλίες για τη σημασία της πρόληψης από το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Ενημερωτικές ομιλίες με θέμα «Η αξία της πρόληψης σε όλες τις ηλικίες» διοργανώνει τον μήνα Μάιο σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του δήμου και έχουν στόχο την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης των νοσημάτων, που αποτελεί στις μέρες μας σημαντικό παράγοντα προαγωγής της υγείας και της ποιότητας ζωής των ατόμων, καθώς περιορίζει τη νοσηρότητα και την πρόωρη θνησιμότητα. Κύριο συστατικό της είναι η προσπάθεια αποφυγής εκείνων των συμπεριφορών που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση ασθενειών στα άτομα.
Οι ομιλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος του ΚΕΠ Υγείας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που είναι αρμόδιο για τον συντονισμό προγραμμάτων πρόληψης των νοσημάτων και εκστρατειών ενημέρωσης του πληθυσμού.
Ομιλητές στις εκδηλώσεις θα είναι ο νευρολόγος του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας του δήμου Μανώλης Δερμιτζάκης και ο γενικός ιατρός του ΚΕΠ Υγείας Μιχαήλ Μικάλεφ. Η εκδήλωση θα έχει ώρα έναρξης τις 11 το πρωί και θα διαρκεί έως τη 1 το μεσημέρι.
Το πρόγραμμα των ενημερωτικών ομιλιών έχει ως εξής:
Τρίτη 2 Μαΐου στο ΚΑΠΗ Φιλύρου
Τρίτη 9 Μαΐου στο Α’ ΚΑΠΗ Πυλαίας
Τετάρτη 10 Μαΐου στο Β’ ΚΑΠΗ Πυλαίας
Τρίτη 16 Μαΐου στο ΚΑΠΗ Χορτιάτη
Τρίτη 23 Μαΐου στο ΚΑΠΗ Ασβεστοχωρίου
Τρίτη 30 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος (αίθουσα Λίτσα Φωκίδη)