ΟΑΣΘ : Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνουν τα περιστατικά βίας

Προστασία, σεβαρμό και δικαιοσύνη απαιτούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, μετά τα απανωτά περιστατικά βίας σε βάρος οδηγών με τελευταίο αυτό σε οδηγό του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη προς τον Λαγκαδά. Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης αναφέρει πως «τα φαινόμενα βίας, τόσο λεκτικής όσο και σωματικής, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να αποτελούν πλέον καθημερινότητα».
Επιπλέον ζητούν από την Πολιτεία «να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, πριν θρηνήσουμε θύματα».
Η ανακοίνωση των εργαζόμενων
Για ακόμη μία φορά, οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της χώρας μας, γινόμαστε αποδέκτες άσκησης σωματικής βίας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της εργασίας μας.
Τα φαινόμενα βίας, τόσο λεκτικής όσο και σωματικής, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να αποτελούν πλέον καθημερινότητα.
Χθες, ακόμη ένας συνάδελφός μας κατέληξε στο νοσοκομείο επειδή απλώς έκανε τη δουλειά του. Τέτοια περιστατικά βίας είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα.
Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, πριν θρηνήσουμε θύματα.
Διεκδικούμε:
 – Την άμεση και υποχρεωτική τοποθέτηση κλειστής καμπίνας στον στόλο των αστικών λεωφορείων, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους απερίσπαστοι και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
– Τη μετατροπή του αδικήματος της άσκησης σωματικής βίας εις βάρος εργαζομένων κατά την ώρα εργασίας από πλημμέλημα σε κακούργημα.
Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Απαιτούμε προστασία, σεβασμό και δικαιοσύνη.