ΛΑΓΚΑΔΑΣ : Με 680.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγκαδά

Με συντονισμό ενεργειών από τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Προκοπίδη 
Αγώνα δρόμου καταβάλλει η νέα δημοτική αρχή του δήμου Λαγκαδά, προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες για τη χρηματοδότηση του Μπίλλειου Πολιτιστικού Κέντρου Λαγκαδά μέσω του προγράμματος Renovation διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.
Η αρχική αίτηση έγινε το 2016 από τον δήμο Λαγκαδά, όμως η μελέτη «κόλλησε» επί τέσσερα χρόνια στα συρτάρια του δήμου, καθώς από τον φάκελο έλειπε η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λαγκαδά, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο απένταξης από το πρόγραμμα. Με τις προσπάθειες του πρώην αντιδημάρχου δημοτικού συμβούλου κ. Γιώργου Προκοπίδη, η διαδικασία προχώρησε άμεσα και αναμένεται σύντομα το Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο να αποκτήσει πλήρη οπτικοακουστική εγκατάσταση και να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αξιώσεων, αφού ολοκληρωθούν πρώτα οι διαδικασίες καθαρισμού από την περσινή πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος της θεατρικής σκηνής.
Το πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση πλήρως λειτουργικού οπτικοακουστικού συστήματος (φωτισμός και ακουστικά μέσα) και την υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 678.892,00 ευρώ.
«Ηταν ένα θέμα που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό. Εμείς μόλις το διαπιστώσαμε, άμεσα τρέξαμε τις διαδικασίες προκειμένου να προλάβουμε τις προθεσμίες ώστε το Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο Λαγκαδά να «ζωντανέψει» και πάλι» ανέφερε στο lagadas.net ο κ. Προκοπίδης.

 

http://www.lagadas.net